"Pro nás jedině dobře, že bude Slavia favorit. Je to pro nás motivace, abychom derby zvládli a ještě jí šlapali na paty," řekl na dnešním setkání s novináři Mareček. "Ale z vlastní zkušenosti víme, že ať už je Slavia první nebo my čtvrtí, tak derby nemá tak úplně favorita. Vždyť v posledních sezonách jsme byli první a Slavia byla u konce tabulky," dodal.

Čtěte také: Probere se Sparta na derby? Rada věří, že mu pomůže v restartu i Lafata

Pro Spartu jde navíc o jednu z posledních šancí, jak zachránit sezonu. V tabulce jí totiž patří až třetí místo a na druhou Slavii ztrácí devět a na první Plzeň deset bodů. "Bylo by dobré to zlomit. Kdyby se uspělo na Slavii, tak se můžeme odrazit k lepším výsledkům a hře," uvedl Mareček.

Sparta neprožívá nejlepší období, protože z pěti jarních zápasů dva vyhrála, jednou remizovala a dvakrát prohrála. Mareček si proto myslí, že letenskému celku přišla vhod dvoutýdenní reprezentační pauza, ve které se navíc tým mohl víc poznat s novým trenérem Petrem Radou. "Přišel tři dny před zápasem a to nebyl čas něco nacvičovat," řekl Mareček na adresu bývalého reprezentačního kouče, který před třemi týdny nahradil odvolanou dvojici Tomáš Požár, David Holoubek.

Cesta k úspěchu? Osobní souboje

V prvním utkání pod Radovým vedením pak Sparta uhrála bezbrankovou remízu se Zlínem. "Teď jsme se mohli víc seznámit. Klade důraz na disciplínu, rychlost, důraz, osobní souboje a standardní situace," prohlásil šestadvacetiletý záložník, podle kterého budou právě osobní souboje cestou k úspěchu v derby.

"Připravovali jsme se na to. Nemůžeme se spoléhat na to, že je přehrajeme. Ale souboje k fotbalu patří, o to víc v derby, které je vyhecované," uvedl Mareček. "Proto je musíme vyhrávat a také sbírat odražené míče. To je poslední dobou náš největší problém," dodal.

Nepřehlédněte: Spartě hrozí kolaps. Fanoušci napsali Křetínskému: Ukončete chaos