Argentinský kouč byl po zápase v Lisabonu zklamaný, přesto ale hráče pochválil.

"Kdybych měl sezonu ohodnotit na desetibodové stupnici, dal bych jí devět a půl," řekl Simeone na tiskové konferenci. "Chyběl nám opravdu kousíček," řekl kouč, který v sobotu mohl korunovat tříleté působení v Atléticu ziskem páté trofeje.

S madridským celkem už vyhrál Evropskou ligu, Superpohár UEFA, Španělský pohár i ligu, ve které pomohl klubu ukončit 18 let dlouhé čekání na úspěch. Naposledy Atlético v domácí soutěži slavilo v roce 1996 a Simeone u toho byl ještě jako hráč.

Atlético nad Realem vedlo od 36. minuty díky brance Diega Godína, ve třetí minutě nastavení ale vyrovnal Sergio Ramos a v prodloužení dokonali obrat Realu Gareth Bale, Marcelo a Cristiano Ronaldo. "Mrzí mě, že jsme na náš cíl nedosáhli. Ale dali jsme do toho všechno, víc jsme udělat nemohli," uvedl Simeone.

"Real se po přestávce zlepšil a přišpendlil nás před branku," prohlásil čtyřiačtyřicetiletý Argentinec. "Je to životní lekce. Ať už prohrajete, nebo vyhrajete, musíte jít dál. Takže nemá smysl tady brečet, navíc kluci hráli dobře a mohou odejít se vztyčenou hlavou," dodal.

Simeone přiznal, že se mu nevyplatila sázka na Diega Costu. Nejlepší střelec Atlética si před týdnem natrhl stehenní sval, přesto proti Realu nastoupil v základní sestavě. Jenže už po devíti minutách musel kvůli zranění střídat.

"Bylo to moje rozhodnutí a udělal jsem chybu. Zjevně na tom nebyl tak dobře jako o den dřív," prohlásil.