Už před zápasem se spoluhráči žertoval, že se určitě trefí. "Když mi to na hotelu před zápasem tejpovali, dělali jsme si srandu, že bych nějaké góly mohl dát. Když se na to podíváte, vypadá to jako kulomet. Mohl bych z toho střílet jak z kulometu. Dnes to vyšlo, doufám, že to vydrží, i když tomu moc nevěřím," vtipkoval.

Zranění si přivodil v odvetném utkání osmifinále Evropské ligy s Lyonem. "Zavadil jsem prstem za protihráčův dres a zaháknul se mi tam. Jak cukl a změnil pohyb, tak mi ten prst zlomil," líčil Petržela.

"Kosti jsou nějak přes sebe, chtěli mi to operovat, dát mi tam nějaké šrouby. Ale to jsem říkal, že vůbec, ať mi to dají do sádry. Po pěti dnech jsem si nechal udělat umělohmotnou dlahu, abych mohl hrát," dodal.

Ochranu prstu mu před utkání museli schválit rozhodčí. "Všichni v klubu mě ujišťovali, že hrát budu. Přes tu umělohmotnou dlahu má ještě takový měkčí tejp. Záleželo na rozhodčím. Těsně do začátku utkání jsem nevěděl, co a jak. Pak sem šel k rozhodčím, kteří na to sahali. Pak to uznali a pustili mě na hřiště," podotkl Petržela.

V zápase na své omezení příliš nemyslel. "Bolí mě to, omezuje mě to třeba v tom, že si nemůžu zavázat tkaničky, protože jsem pravák. Aspoň se něco naučím levou," smál se. "Před zápasem jsme si vzal nějaké prášky proti bolesti a na hřišti už to hráč při zápase moc nevnímá, soustředí se na hru," dodal.

Za dobře odvedenou práci běžel po svém druhém gólu, kterým zvýšil na 5:0, poděkovat ke střídačkám fyzioterapeutovi.

Pak myslel i na hattrick, ale nakonec si to rozmyslel a přenechal míč při penaltě Michalu Ďurišovi. "Byl jsem okamžitě odvolán, protože Michal čeká dítě. Z toho důvodu jsme mu to nechali, ať si může zacumlat palec," usmíval se Petržela.

Zápas si přes své omezení užíval. "Dlouho jsem nedal dva góly. Jsem rád, že jsem mohl takhle pomoci mančaftu. Dneska hrál ale celý mančaft výborně, dopředu, dozadu. Liberec neměl nějakou vážnější šanci. Super odvedená práce od všech," pochvaloval si.