Rozsudek je zajímavý tím, že pěstování dovolil lidem, kteří sice vzhledem ke své diagnóze mají lékařské povolení si konopí v lékárně koupit, ale nejsou dost bohatí, aby ho mohli zaplatit.

Tímto soudním verdiktem by se měli inspirovat i naši soudci a poslanci, pokud nechtějí zůstat v podezření, že brání nemocným levně se dostat k přírodnímu léčivu, aby je mohly zkasírovat farmaceutické společnosti, které na schopnosti přírody léčit cynicky parazitují. Pokud jde o výmluvu na riziko zneužití narkomany, je zajímavé, že zákonodárci a úředníci přednostně nevnímají riziko, že nemocní budou mít bolesti. Povšimněme si, že v Německu správní soud neshledal důvodnou obavu, že si narkomané budou houfně hledat nemocné s roztroušenou sklerózou, aby na jejich zahrádkách záludně pěstovali drogu. Ty tři stovky lidí, kteří mají v Německu lékařské svolení užívat konopí, a nyní tedy ho i pěstovat, poptávku narkomanů nijak neřeší.

U nás se toho kolem konopí pro lékařské účely už hodně namluvilo, ale málo udělalo. Politici si nechali poradit od odborníků lobbistů a výsledkem bude lukrativní byznys pro hrstku vyvolených. Nic proti tomu, jen by to chtělo ještě udělat to, co Němci. Povolit pěstování konopí nemocným, kteří si vystačí s recepturami vyzkoušenými našimi předky. Napospas farmaceutickým žralokům stejně hodně chudáků zůstane.