Žijeme v epoše, kdy už vlády nemají na chod společnosti valný vliv. Obecně platí, že se rozhoduje tam, kde jsou peníze a vlády jsou chudí dlužníci, co se snaží rozprodat, co ještě státu zbylo a oškubat občany, aby měly alespoň na splácení úroků. Co předvádí naše vláda je unijní standard. Zvyšuje daně, zvětšuje dluh, prohlubuje sociální nerovnost, likviduje sociální stát a to vše činí pro naše dobro.

Za ten rok, co naši nynější ministři strávili ve funkcích, asi nejvíce zaujali vzájemnými spory a řadou malérů. Být to někdy v minulosti, a v nějaké normální zemi, asi bychom jim měli za zlé, že se více nesoustředí na práci. Po pravdě ovšem ty žabomyší intriky a okopávání kotníků je jejich hlavní pracovní náplní. A jediným způsobem, jak se dostat do televize. Když tedy slýcháme vládní představitele, že se odpovědně snaží zachránit vládu, je to sice pěkné, ale naprosto nedůležité. Zachování vlád je v této epoše důležité pouze pro vlády.

V praxi vyjde nastejno, zda stát řídí vláda politická, přechodná, silná, slabá, směšná či loutková. Podobně málo záleží na tom, kdo řídí jaký resort. Ministři nejsou žádní odborníci a také nereprezentují ideje či vize. Reprezentují pouze zájmy. Něčí, či vlastní. Což je rovněž naprosto standardní v době, kdy se už jenom čeká, až systém založený na lichvě, korupci a zlodějně zkolabuje. Vzhledem k tomu, že u nás se o budoucím společenském uspořádání v evropském regionu rozhodovat nebude, s vládou co máme a je nám k ničemu, klidně vystačíme.