Jardo, zúčastnil jste se univerziády a s týmem jste skončili na čtvrtém místě. Medaile byla blízko. Je pro vás čtvrté místo zklamání?

Před univerziádou bych to asi nazval úspěchem, přece jen, medaile se naposledy povedla někdy v roce 2005 ale po zápase s Kanadou to považuji za zklamání.

Čtěte také: FOTO: Barbora vystřílel hokejistům dvěma góly vítězství v derby

Jak byla podle vás ta bronzová placka blízko?

Blízko, blizoučko, utekla nám první desetiminutovka a pak jsme tahali za kratší konec, ale chybělo nám jenom malinko štěstí na jeden gól a mohli jsme vézt domů medaile.

JAROSLAV BRÁZDIL, brankář nymburského hokejového týmu, vychytal v zápase s pelhřimovskými Ledními Medvědy čisté kontoZdroj: Foto: Deník

Kanada vás v boji o bronz porazila o jediný gól. Byl mezi týmy nějaký zásadní rozdíl?

S Kanadou byl pro nás snad nejvyrovnanější zápas celé univerziády. Rozhodlo opravdu málo, na začátku dali do zápasu víc srdíčka a na konci žrali led v brankovišti, abychom tam ten jeden gól nemohli dotlačit. Jak už jsem říkal, stačilo trochu štěstí, srovnat a věřím, že bychom jeli domů s plackou.

Sledoval jste výkony svých spoluhráčů z brány, máte tedy přehled. Jaké tým podával výkony?

Výborné! Kluci makali a jeli na plný plyn. Bohužel s Kazachstánem se projevil rozdíl mezi našimi kluky z druhých lig a jejich hráči z KHL.

Před odjezdem do Almaty jste říkal, že si to jedete hlavně užít. Tak jak jste si to užil?

Rozhodně ano. Byl to neuvěřitelný zážitek zahrát si turnaj na světové úrovni.

Jaká byla v dějišti hokejového turnaje atmosféra?

Překvapivě dobrá, na všechny zápasy chodil „plnej barák" lidí, fandili, řvali, bylo to opravdu skvělé.

Sešel jste se se spoustou hokejistů. Znal jste hodně hráčů z českého výběru osobně?

Osobně jsme znal jenom Daniela Arnošta, s kterým jsem si zahrál za Nymburk a Petra Hučka.

GÓLMAN JAROSLAV BRÁZDIL už v letošní sezoně nymburský dres neoblékne. Kývl totiž na nabídku druholigového německého klubu Lausitzer Fuechse    Zdroj: Foto: Vlastimil ČechVe finále si to rozdaly domácí tým s Ruskem. Dá se říct, že byla tato mužstva opravdu nejlepší?

Ač nerad, musím přiznat, že ano. Dokázali na univerziádu sehnat hodně hráčů z KHL a doplnit je kluky z nejvyšších lig. Proti našim, kanadským nebo švédským klukům byl vidět rozdíl třídy.

Pojďme k nymburskému týmu. Vy jste se vrátil k mužstvu ve chvíli, kdy mělo za sebou drtivou porážku 4:10 od Havlíčkova Brodu. V jakém rozpoložení jste spoluhráče našel?

Nálada nebyla nijak oslnivá, ale povedlo se hned porazit České Budějovice také dvouciferným výsledkem, takže si myslím, že do závěru sezony budeme zase v pohodě, jako hrajeme celou sezonu.

Blíží se play off, hlavní část sezony. Jaké má Nymburk cíle a kam až by mohl v letošní povedené sezoně dojít?

Samozřejmě co nejdál.

Čtěte také: POZOR! Vyberte s Deníkem Fotbalistu okresu 2016