S týmem Kladna v pondělí zahájil přípravu na ledě a věnuje se také své pozici šéfa Rytířů. Mezitím se chystá odjet jen nakrátko a zavítá na tři dny jako divák na olympijské hry do Londýna.

"Pojedu se podívat na tenis a na basketbal," řekl novinářům Jágr. Stěhování z Filadelfie do Dallasu nechá až těsně před startem soutěže. Všechno se bude odvíjet od nové kolektivní smlouvy v zámořské soutěži, protože hrozí výluka. "Musím chvíli počkat. Buď musím vzít věci sem, nebo když nebude výluka, tak pojedu do Filadelfie a odtamtud do Dallasu."

Přestože mu tým Flyers během ročního působení přilnul k srdci, byl jeho nejkratším působištěm v kariéře a nakonec se po Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers a Philadelphii vydá do páté organizace NHL. S několika ještě nedávnými spoluhráči Claudem Girouxem, Maxem Talbotem či Scottem Hartnellem zůstal v minulých dnech v kontaktu.

"Psali jsem si, s některými jsem mluvil. Je to byznys, všichni to víme. Já jsem byl volný hráč a měl jsem šanci si vybrat mužstvo. Oni (Philadelphia) dělali všechno, aby zlepšili mužstvo. Mají ho kvalitní, a jestli ještě podepíší Webera…" doplnil Jágr.

Cvičení s Paroubkem

Jeho loňské 'námluvy' s bývalým působištěm Pittsburghem a podpis smlouvy s rivalem Philadelphií vzbudily u fanoušků rozruch a u příznivců Penguins negativní reakce. Letos je přechod do Dallasu klidný. "Jestli jsou pozitivní nebo negativní reakce, to neovlivním a hlavně to nic neřeší. Nejdůležitější jsou ty po sezoně. K čemu by byly ty pozitivní a já byl hrozný? Když jsou negativní, zase můžu mile překvapit. To je ale všechno o popularitě a já se naučil, že to na ledě nerozhoduje," doplnil čtyřicetiletý Jágr.

Chystá se opět jako loni s Kladnem na led, ale po roce v NHL měl v plánu některé změny v tréninku. "Zjistil jsem, že už nebudu rychlý, ale spíš na ledě chodím. Tak jsem kontaktoval chodce Pribilince a dělal s ním letní přípravu. Chodím rychleji než dřív a každý den jsem cvičil s Jirkou Paroubkem podle Aha!, ale moc dobře jsem se necítil, tak to zase musím změnit," smál se Jágr.

Vážněji dodal, že má ještě dva měsíce na to, aby ideální přípravu doladil. "Trénink během letní pauzy je sice důležitý, ale důležitější je během sezony i v tom zápasovém tempu," navázal Jágr, který po návratu do slavné soutěže upoutal nejen výkonností, ale právě i přístupem k tvrdé přípravě. Tím motivoval i spoluhráče z Flyers.

Kladno chce mít opět v play off

Podobnou roli předvedl také v přípravě Kladna loni a klub pod jeho 'vládou' v uplynulé sezoně opustil boj o udržení z minulých let a dostal se do předkola play off. "Sezona byla dobrá a je důležité to nějakým způsobem zopakovat. Aspoň tak, jako minulý rok - udělat play off a tam zkusit něco navíc," poznamenal Jágr.

Klub pod jeho vedením pracuje ale i na zkvalitnění mládeže. "Je tam teď investováno daleko více peněz, než bylo dřív. Hned jak jsme klub přebírali, tak byl náš cíl zapracovat na mládeži a nějakým způsobem to pozvednout. Chceme se snažit přiblížit výsledkům, kdy jsme byli před sedmi osmi lety jedni z nejlepších. Je to ale těžké. Musíme mít kvalitní trenéry a výběr hráčů," dodal Jágr.