Zřejmě ještě není stoprocentně fit po zákroku hradeckého forvarda Bedřicha Köhlera z posledního střetnutí semifinále play-off. „Ondra je skvělý hráč, dost jsme si sedli, ale prostě je to tak, nedá se teď nic dělat. Věřím, že brzo bude hrát, ale s Tršou jsme si rozuměli taky,“ povídal pětadvacetiletý Krejčík, jenž přispěl dalším sebejistým výkonem k výhře 4:3.

Kometa Brno (v modrém) zvítězila v prvním finálovém utkání s Libercem 4:3.
Kometa využila špatného dnu libereckého gólmana, ve finále má první bod

V úvodu utkání jste ztráceli dvě branky. Co ovlivnilo začátek?
U prvního gólu Svačiny jsme si špatně rozebrali protihráče, pak to tam Švícko (bek Martin Ševc – pozn. red) trefil od modré čáry do vinglu. Ale rychle jsme vyrovnali a jelo se prakticky od 0:0, od začátku. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.

Čemu vděčíte za obrat?
Hlavně týmovému výkonu. Důležitý moment bylo rychlé vyrovnání na 2:2, když se trefili Martin Dočekal a Zaťa (Martin Zaťovič – pozn. red.). Každý gól zvedne sebevědomí, dodá energii, stejně jako následující branka Tomáše Malce.

Vypadalo to, že jste hru ve třetí třetině kontrolovali. Věřil jste už ve výhru?
Šance si Liberec ještě vypracoval, ale my taky. Zdálo se mi, že to chvílemi bylo nahoru dolů, ale dobře jsme si závěr pohlídali. Hráli jsme jednoduše, jak jsme si řekli před zápasem. Snažíme se hrát zezadu. Vítězství nás hodně povzbudí, zvlášť venkovní. Ještě ale máme před sebou plno zápasů. Můžeme si první bod v sérii chvíli užít, vyspat se, ale další den nás čeká zápas.

Trenér Josef Jandač
Kouč hokejové "repre" Jandač: Možná by to chtělo zlepšit efektivitu