Bílí Tygři v O2 areně posbírali včetně dvou vyšších trestů Petra Vampoly 52 trestných minut a v oslabení inkasovali tři góly. I díky tomu Sparta vyhrála 4:1 a v sérii vede 2:1 na zápasy.

"Do zápasu jsme šli s tím, že musíme hrát s chladnou hlavou a nesmíme se nechat vyprovokovat," řekl Mikuš.

"Ať jsou oni na trestné, doplácejí na to… A nám to hraje do karet. Pořád se ovšem soustředíme na sebe, a když se oni budou takhle vybíjet, budeme hrát přesilovky. A to je voda na náš mlýn," podotkl slovenský bek.

Liberec podle Poláška hraje podobně běžně. "Myslím si, že neumějí být pod tlakem. Jakmile prohrávají, tak to neznají," dodal Polášek. Podle něj se pak Severočeši sami vyvádějí z míry. "Mají tam osobnosti, které každý zná."

"Ani na ně nemusíte tlačit. Oni se sami rozhodí a vytočí. Rozhodčími nebo jen blbou střelou," uvedl ofenzivní obránce, jenž nepřímo poukázal zejména na Petra Vampolu - ten inkasoval ve finále již druhý trest do konce utkání.

Mistr světa z roku 2010 tak bude minimálně v úterním pokračování v sestavě Liberce chybět. "Je to jeden z jejich klíčových hráčů. Pro nás je to jen dobře, když jim takový hráč vypadne. Byl to rozum jejich přesilovek, vše hráli přes něj," řekl Mikuš.

Bude tedy Liberec oslabený? "Uvidíme, jak se s tím popasují. Myslím, že mají hráče, který by ho nahradil," dodal.