"Pro Kubu je to nová výzva, ve Finsku ještě nechytal. Tamní brankářská škola má zvuk, Lukko Rauma je výbornou organizací s velkou perspektivou," řekl serveru hokej.cz Štěpánkův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Třicetiletý Štěpánek strávil od roku 2010 téměř šest sezon v KHL, kde postupně chytal za Petrohrad, Lva Praha a Čerepovec. Minulou sezonu dochytal v Bernu, jemuž pomohl k zisku titulu ve švýcarské lize. "Chtěl tam pokračovat, po titulu s Bernem měl Kuba výborné jméno. Jenomže v klubech nebyla volná místa," uvedl Vůjtek.

"Postupně se sice objevily určité možnosti, které jsme řešili. Ještě před třemi týdny se naskytla jedna zajímavá nabídka. Ale dotyčný tým nakonec vzal na zkoušku švýcarského brankáře," prohlásil Vůjtek. Štěpánek se vydal na výpomoc do Pardubic, kde odchytal osm zápasů, měl průměr 3,71 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 85,63 procenta.

Ve hře byl i klub z KHL

Ve hře byl v minulých dnech také návrat do KHL. Záhřeb hledal náhradu za Dannyho Taylora, který zamířil po zranění Alexandera Saláka do Novosibirsku.

"Záhřeb byl jednou z variant, jednali jsme i s dalším klubem KHL. Ale ve čtvrtek se ozvala Rauma a navrhla velmi konkrétní podmínky. Kuba to rychle zvážil a posléze souhlasil," dodal Vůjtek. Štěpánek se vydá do Raumy v neděli a chytat by mohl poprvé v úterý proti Ilvesu Tampere.