Na vyjádření Židlického čeká vedení národního týmu ve Stockholmu od začátku turnaje, bek New Jersey ale stále jedná s Devils o podmínkách nové smlouvy. Již od začátku tvrdí, že pokud ji podepíše, okamžitě do Švédska odcestuje. Původně chtěli zástupci reprezentace na Židlického počkat do 10. května, poté termín definitivního rozhodnutí posunuli.

"Dnes by měl říct, jak to bude," uvedl Hadamczik a dodal, že pokud by Židlický nepřijel, chce oslovit útočníka Sobotku a obránce Poláka. "Jednoho z nich budeme chtít," řekl reprezentační kouč. Podle všeho bude v případě zájmu preferovat povolání Poláka. "Zbyněk Michálek má nastřelenou nohu, což nám trošku dělá starosti," přiznal.

Aktuálně je totiž na soupisce české reprezentace jen minimální počet šesti obránců. Hadamczik má ještě dvě volná místa, z toho jedno je připraveno pro útočníka Tomáše Plekance, který po vyřazení Montrealu z play off už účast přislíbil a k týmu se připojí v pondělí. S týmem ve Stockholmu trénují obránci Jakub Krejčík a Marek Trončinský, jejichž šance, že se na turnaji představí, je minimální.