Šestatřicetiletý dvojnásobný mistr světa hrál v Elitserien uplynulé čtyři sezony v dresu Linköpingu. V Kladně měl Hlaváč ve smlouvě klauzuli, která mu umožňovala odchod do zahraničí.

„O Honzu byl na trhu velký zájem, nakonec se rozhodl pro nabídku z Växjö," řekl serveru hokej.cz Hlaváčův agent Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Hlaváč v tomto ročníku sehrál v dresu Kladna 37 zápasů a připsal si 21 bodů za 10 branek a 11 asistencí. Hrál i ve formaci s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem, tehdy se mu dařilo nejvíc. Svůj poslední gól pak vstřelil v neděli do sítě Vítkovic.

Kladnu vypomáhal už v úvodu minulé sezony, než se opět vydal do Linköpingu. Tehdy to bylo mnohem kratší dobu. 

„Když Honza domlouval v létě s Kladnem spolupráci, řekl, že pokud by hrál v Čechách, tak jedině za Rytíře. Zároveň ale netajil úmysl zkusit to ještě v cizině. Měl proto ve smlouvě potřebnou klauzuli," navázal Sivek. „Honzovi se ozvalo víc klubů i z jiných evropských lig, ale je pravda, že největší poptávka byla ve Švédsku."

Hlaváč se stal v sezoně 2010/11 s 30 brankami nejlepším střelcem základní části Elitserien, a to sehrál jen 38 utkání. Ve Växjö, kde působí i další český útočník Petr Vampola a nejproduktivnějším hráčem je známý Fin Tommy Kallio, má týmu pomoci udržet pozici mimo baráž. Na desátém místě má jeho nový klub osmibodový náskok před jedenáctou Timrou a devítibodový před posledním Rögle.

Bývalý hráč pražské Sparty či Liberce si tak vyzkouší další zahraniční angažmá. Hlaváč hrával NHL v New Yorku Rangers, Philadelphii, Vancouveru, Carolině, Tampě Bay a Nashvillu, působil také v Ženevě.