Sparta se v posledních kolech extraligy vezla na vítězné vlně, která však v neděli s Vítkovicemi skončila po porážce 3:4 v prodloužení. "Podařilo se nám uhrát solidní sérii, kterou jsme bohužel ztratili. V tomto zápase jsme se dopustili individuálních chyb, které soupeř potrestal. Liga mistrů je natolik kvalitní soutěž a Bern tak silný tým, že by se nám něco podobného mohlo zle vymstít," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Bern zatím prožívá podobný ročník jako český šampion Liberec

Po ne zcela přesvědčivém nástupu vyhrál 13 z posledních 15 zápasů, zatímco Bílí Tygři se radovali ve 14 případech z uplynulých 16 vystoupení v extralize. Bernští díky tomu vystoupali až na druhou příčku o bod za vedoucí Curych.

"Musíme odvést stoprocentní disciplinovaný výkon a věříme, že si ze Švýcarska přivezeme přijatelný výsledek do odvety. Hrát v Bernu čtvrtfinále Ligy mistrů bude obrovský zážitek a moc se na ten duel těšíme," doplnil Moták s vyhlídkou zápasu před zaplněným hledištěm PostFinance Areny s kapacitou 17.031 diváků.

"Co se týče hokeje, tak asi není v Evropě stadion, kde by byla lepší atmosféra. Pro nás i fanoušky, kteří nás přijedou podpořit, to bude parádní zážitek. Očekávám návštěvu přes třináct tisíc diváků," odhadl pro klubový web zkušený bek Michal Barinka, jenž se vrací do dobře známého prostředí. V sezoně 2006/07 posílil klub na play off a došel s ním tehdy až do finále.

"Bude to pro nás hodně těžký soupeř, ale to už byly Kärpät i HV 71 a zvládli jsme přes ně postoupit, takže si věříme i na Bern. V Lize mistrů se nám letos daří a postup mezi osm nejlepších týmů je obrovský úspěch. Rádi bychom ale ještě dál. Musíme odvést podobný výkon jako v odvetě na ledě HV 71, kde jsme hráli prakticky bez chyb," řekl Barinka.

Za Bern si kromě něho tehdy zahrál v pěti zápasech play off i útočník Petr Hubáček, v následujícím ročníku stihl tři zápasy další forvard Patrik Štefan, pro něhož šlo kvůli zdravotním potížím o poslední angažmá v kariéře. V posledních letech zanechal v klubu výraznou stopu především útočník Jaroslav Bednář, který patřil k tahounům mužstva při cestě za titulem v roce 2013, letos pak vychytal zlato brankář Jakub Štěpánek. Mezitím pomohl naopak k udržení mezi elitou forvard Rostislav Olesz.