„Jsem rád, že jsem tady,“ řekl Jágr kanadským médiím po podpisu smlouvy. Se svými novými spoluhráči se v tu chvíli ještě neseznámil – Flames totiž v noci na čtvrtek odehráli první zápas nové sezony NHL v Edmontonu, kde padli 0:3.

Jaromír Jágr na tréninku kladenských Rytířů
Jágr poprvé okusí Kanadu. Těžko mi někdo nabídne víc v mém věku, řekl k platu

Kdy se legenda s číslem 68 na dresu objeví na ledě? Calgary hraje v sobotu doma s Winnipegem, ale Jágrův start ještě není jistý. Pětačtyřicetiletý veterán chce nejprve absolvovat trénink s týmem a pak se prý uvidí.

„Záleží na tom, jak se budu cítit při tréninku. Hlavní je, abych byl prospěšný pro tým. Pokud se ještě nebudu cítit na zápas, nemá cenu, abych to uspěchal,“ uvedl Jágr, který na tiskové konferenci poprvé zapózoval s dresem Flames.

Jaromír Jágr.
Jágr míří do kolébky hokeje. V Calgary ho však čeká mnohem nižší plat

Zároveň požádal fanoušky Calgary, aby s ním měli trpělivost a nečekali od něj okamžitě zázraky. „Potřebuju čas, abych si zvykl na změny. Pět měsíců jsem nehrál ani netrénoval s týmem. Připravoval jsem se sám a to není stejné,“ podotkl.

Co od Jágra čeká vedení Flames, kteří by v této sezoně rádi dopadli ještě lépe než v té minulé, kdy vypadli v prvním kole play-off? „Dokáže výborně pokrýt puk, umí tvořit hru. Pořád má špičkové hokejové myšlení. Rychlost není jeho největší zbraň, ale když ho obklopíme vhodnými hráči, vyniknou jeho přednosti a my díky němu můžeme být silnější,“ věří generální manažer Brad Treliving.

Martin Frk z Detroitu (vpravo) se raduje z gólu.
Muž s dynamitem v hokejce. Frk se chce konečně rozletět