V rozstřelu před ním neuspěli spoluhráči Lukáš Pabiška, Marek Trončinský, který trefil horní tyč, ani Jakub Klepiš. Na straně Hradce Králové se netrefili Brian Ihnacak, Jaroslav Kudrna, Jaroslav Bednář ani Jiří Šimánek. Jarůšek tak ve čtvrtém kole vstřelil vítěznou branku a rozjásal vyprodaný mladoboleslavský stadion.

Už na střídačce věděl, co udělá. "Protože gólmana Kacetla znám a on zná mě, přišel jsem s něčím novým; věděl jsem, že bude čekat střelu. Tak jsem naznačil, stáhnul jsem to do bekhendu a vyšlo to," řekl novinářům Jarůšek. "Známe se hodně. Hráli jsme spolu hodně let ve Znojmě, máme spolu i titul z juniorky," připomněl Jarůšek.

Rozhodnout mohl už 36 vteřin před koncem prodloužení, ale jeho kamarád Kacetl se stihnul přesunout a pokazil mu radost. "Dostal jsem od Jakuba Klepiše zpoza brány nahrávku a z první jsem to tam vystřelil, co nejrychleji jsem mohl. Ani bych to asi neudělal jinak, ale chytil to," popsal Kacetlův zákrok.

Mladá Boleslav v zápase rychle prohrávala, ale po obratu sahala po vítězství v běžné hrací době. V 57. minutě ale vynutil prodloužení Rudolf Červený. "Hráli jsme dobře, to co jsme si řekli. Bohužel jsme dostali ten první gól, ale hráli jsme svoji hru a bylo otázkou času, kdy to srovnáme, což se podařilo. Pak jsme dali gól na 2:1 a doufali, že to urveme. Hokej je hra chyb, takže jsme dostali na 2:2," prohlásil Jarůšek.

Cesta k úspěchu? Zůstat pozitivní

Jeho tým získal náskok paradoxně v druhé třetině, v které předtím ubránil čtyři oslabení včetně 92 vteřin ve třech proti pěti. "Říkali jsme si, že nesmíme dělat zbytečná vyloučení, ale bohužel se nám to stalo. Oslabení stojí hodně sil, ale zvládli jsme to. Určitě to nakopne, oklepete se a jedete dál," popsal další klíč k cestě za vítězstvím.

Prodloužení nabídlo řadu šancí na obou stranách, ale gól v něm nepadl. Mladoboleslavští se snažili zapomenout na to, že v závěru třetí třetiny přišli o vítězství.

"Snažili jsme si to nepřipouštět a říkali si pozitivní slova, abychom se nabudili na další třetinu. Šli jsme do prodloužení, že chceme urvat vítězství. Řekli jsme si, že musíme dát gól a rozhodnout. Že chceme jako v Hradci hrát útočně a urvat to na svou stranu. Měli jsme plno šancí, bohužel se nám to nepodařilo," podotkl Jarůšek.

Nakonec duel rozuzlil. Na nájezd mohl jít s klidem, že pokud nepromění, rozstřel ještě neskončí a bude možnost nápravy. "Určitě je to nejlepší pozice. I kdybych musel dát, tak bych se s tím ale musel popasovat stejně," uvedl Jarůšek.

Věří, že vedení v sérii dává jeho týmu před sobotním domácím pokračováním výhodu. "Doufám, že to bude zlomové a nakopne nás to. Hradec by to mohlo dostat trošku dolů, ale nesmíme se na to spoléhat. Zítra musíme jít na sto procent a zase urvat vítězství. Makat a věřit," dodal Jarůšek, který v prosinci na Channel One Cupu debutoval v české reprezentaci.