Poslední protažení českého týmu sledovala z tribuny finská legenda Jere Lehtinen, stadion prohledávali policisté, zda je všechno v pořádku na čtvrtfinálové boje a na ledě se kouč Vladimír Růžička snažil udělat hlavně pohodu. Usmíval se, hodně žertoval, snažil se, aby si hráči z ničeho nedělali hlavu.

„Nálada je hodně bojovná. Doufám, že utkání zvládneme a postoupíme, máme Finům co vracet," přeje si Weissmann.

Další šachy trenérů znamenají, že se mimo hru ocitl Tomáš Hertl. Bude připraven do hry - pouze jako třináctý útočník.

„Podle průběhu utkání může do nějaké formace ale naskočit," plánuje Růžičkův asistent. S kolegy čtvrtfinálového soupeře pilně studovali: „Finsko hraje velmi dobře hlavně dozadu, počíná si hodně důrazně a všechno podporuje vynikající brankář Rinne. Nesmíme ztrácet kotouče ve středním pásmu, vyrážejí pak do nebezpečných brejků 4 na 2. Je potřeba hrát jednoduchý a důrazný hokej."

Jedno volné místo na soupisce trenéři před čtvrtfinále zaplňovat nebudou. „Počkáme, může se stát cokoliv, reagovali bychom podle toho, kdyby se někdo zranil," dodal Weissmann.

Kvůli příjezdu Tomáše Plekance z NHL to tedy není. Pokud tým postoupí do bojů o medaile, napíše se na jedno volné místo buď obránce Michal Kempný, nebo útočník Lukáš Radil.