Opora mistrovského Litvínova dohrávala play off extraligy se zdravotními problémy, reprezentační trenér Vladimír Růžička však plánuje zařadit čtyřiačtyřicetiletého hráče do širší nominace, kterou oznámí dnes večer.

"Po finále jsem s ním ještě nemluvil, nedovolal jsem se mu," přiznal český kouč.

"Mluvili jsme spolu ale po předešlém zápase a říkal, že necítí ruku. Nechával si to opíchávat, zřejmě i při zápase. Naděje tam je, ale jak na tom je, musí říct Martin," řekl Růžička novinářům po dopoledním tréninku v Brně.

V nominaci nebude třinecký obránce Rostislav Klesla, který má problémy s třísly.

Růžička i nadále počítá s útočníkem Ocelářů Jakubem Klepišem a šanci má také brankář Litvínova Pavel Francouz. Ten se zřejmě do týmu dostane jen v případě, že nepřijede Ondřej Pavelec z Winnipegu.

"Ondra jde na lékařskou prohlídku, stejně jako Frolda (Michael Frolík), který však nemá smlouvu a řeší se jeho pojistka," uvedl Růžička.

Na večerní tiskové konferenci plánuje oznámit širší nominaci, v níž budou tři brankáři, devět obránců a 15 nebo 16 útočníků. To znamená, že z týmu vypadne jen minimum hráčů.

Aktuálně je ve výběru 27 hokejistů (tři brankáři, devět obránců a 15 útočníků). Nově by měli být do nominace zařazeni jeden gólman (Pavelec nebo Francouz) a útočníci Roman Červenka, Klepiš a Ručinský. Otazník je u Frolíka.