"Začali jsme výborně," řekl Jágr sarkasticky k inkasované brance ze 30. vteřiny. "Hned jsme je pustili do vedení, připadalo mi, že vůbec nemáme nohy, že nikdo nebruslil. Jestli to bylo tím, že jsme přijeli z Vítkovic, nevím… První třetinu jsme ale byli šílení a mohlo to být daleko víc než 2:0," připustil Jágr.

Rytíři se vrátili do zápasu, ovšem o druhé přestávce znovu ztráceli dva zásahy. "Trochu jsme se vzchopili, vyrovnali na 2:2, ale pak jsme dostali během minuty dva góly," připomněl Jágr. Z prvních dvou zápasů proti Spartě vytěžili Rytíři všech šest bodů, podle kladenské hvězdy jsou ovšem teď Pražané úplně jiným týmem. "Daleko líp a víc bruslí. Jsou také daleko agresivnější, což nám dělalo problémy," uvedl Jágr.

Kritika rozhodčích se podle něho projevila, ale spíše negativně. "Já to neříkal proto, abych pomohl sám sobě. Je ale někdy až směšné, jak to probíhá a je pak smutný to hrát, ale já do toho nebudu zasahovat, to je věc ligy," prohlásil Jágr.

Za současný stav rozhodčích mohou i hráči

Nemyslí si přitom, že by sudí neměli na oba týmy stejný metr. "Nemluvím o soupeři nebo o nás. Prostě některé věci se pískají a jiné ne," řekl Jágr, který se domnívá, že za současný stav mohou i hráči. "Je tady pár hráčů, kteří si pomáhají fauly, pak také skupina hráčů, co rádi skáčou a filmujou. V té rychlosti se to pak nedá mnohdy odhadnout a rozhodčí nemá v tu chvíli další záběr, aby si prohlédl, zda to byl faul, nebo ne."

Nabádá k většímu vzájemnému respektu mezi hráči. "Myslím, že to tady schází. Tam bych začal. Pak totiž nevím, proč se podepisují nějaké charty fair play. V NHL hráči takhle určitě neskáčou," uvedl Jágr.

Zdůraznil, že dnes by rozhodčím nic nevytýkal. "Byli jsme sice asi pětkrát vyloučení v první třetině, to ale bylo dané tím, že jsme vůbec nebruslili. To je samozřejmě problém našeho týmu, protože když faulujeme, to znamená, že nebruslíme," prohlásil Jágr, jenž šel dnes příkladem. Po faulu vysokou holí se vydal před cestou na trestnou lavici napříč celým kluzištěm za faulovaným Jaroslavem Hlinkou, aby se mu omluvil.

Jágr nesnáší, když mu někdo chytí hokejku

Krátce předtím zaujal soubojem s Karlem Pilařem, z něhož odjížděl hodně rozladěný. "Šlo jen o to, že mi tam Karel chytil hokejku," přiblížil Jágr. "Asi si ji spletl, máme asi podobný," smál se Jágr. "Pro mě je to ale to nejhorší, co se mi může stát, když mi někdo chytí hokejku. Nevadí mi, když mě někdo chytí za tělo, to je pořád. Ale hokejka, to je dobrý trik obránců, to nikdo moc nevidí," dodal již vážně.

Padat kvůli tomu ale nezačne, aby podobné zákroky sudí pískali. "Vždyť je mi čtyřicet! Já už se pak hodně těžko zvedám, ale asi budu muset začít," usmál se znovu Jágr.

S ohledem na poslední výsledky Rytířů mu do smíchu není. Po odchodu elitního beka Marka Židlického klub třikrát prohrál. "To je hrozně znát, že tu není," přitakal Jágr, jemuž připadá, že Kladenští jsou hrozně pomalí oproti ostatním mužstvům. "Na únavě by to ale být nemělo, protože většina hráčů nehraje tolik jako třeba minulý rok. Musí to být něčím jiným, ale sám teď nevím, kde je problém," řekl Jágr.