Psal se rok 2011 a fanoušek tenisu Jágr psal Kvitové do Londýna po každém vítězném zápasu. Ona pak zvedla v All England Clubu nad hlavu vítěznou trofej. "Teď už je to zbytečné. Ona už ví, jak má vyhrávat," vzkázal Jágr z Ameriky.

Sám nyní naopak požádal o psychickou podporu. New Jersey Devils se totiž v zámořské NHL nedaří a dokonce na tým bučeli domácí fanoušci. "Teď je čas to otočit a čekám na esemesku od Petry, abych se rozjel. Dočetl jsem se, že chodí s hokejistou, tak ví úplně všechno. Konečně si vybrala správného chlapa," vtipkoval Jágr v telefonickém rozhovoru s médii.

Kvitová letos znovu vyhrála Wimbledon, i bez zpráv od Jágra, a na jeho výzvu rychle zareagovala. "Když to říkal Jarda, tak mu určitě napsat musím, aby se to trošku zvedlo," řekla Kvitová na setkání před vyhlášením ankety Sportovec roku. Hned poté už hokejové hvězdě napsala.

Jágr sice překonává ve statistikách legendy soutěže, ale jsou to pro něj jen malé náplasti na špatné výkony týmu. "Na jednu stranu je to příjemná věc, ale zajímá mě kolektivní výkon a zábava ze hry. V poslední době ji na naší hře moc nenacházíme a je frustrující jít zápas od zápasu a pořád prohrávat," posteskl si.

Třeba Jágrovi vzkaz tenistky pomůže ještě v posledním utkání před vánočními svátky. "Potřebujeme se nějakým způsobem nastartovat. Všichni sportovci vědí, jak je to frustrující. Doufám, že se to otočí," přál si dvaačtyřicetiletý útočník.