Hořké zklamání zažili ve čtvrtfinálové sérii play off hokejisté Sparty. Pražané sice vyhráli základní část extraligy a získali Prezidentský pohár, hned ve čtvrtfinále pro ně ale sezona skončila, když nečekaně prohráli s Kometou Brno. Elitní útočník Sparty Petr Ton po posledním zápase série přiznal, že jeho tým nedokázal najít na soupeře účinnou zbraň.
    
"Kometa byla v dnešním zápase produktivnější. Série se ale lámala ve čtvrtém a pátém zápase. V těchto duelech nás soupeř k ničemu nepustil," přiznal Ton.
    
Příčiny kolapsu Sparty viděl třetí nejlepší střelec základní části extraligy v mizerné produktivitě. Pražané v šestizápasové sérii dokázali v posledních třech utkáních vstřelit vždy jen jednu branku.
    
"Nenašli jsme na protivníka zbraň v předbrankovém prostoru. Neměli jsme žádné dorážky, neměli skoro žádné šance. Pokud už nějaké byly, tak je obránci Brna pochytali svou obětavostí. Nebo vynikl brankář Trvaj," ocenil osmatřicetiletý útočník výkon brankáře Komety.

Sparťan Ton chválil výkony Brna

Brňané byli naopak v útoku mnohem efektivnější. "Jak jsme udělali chybičku, tak jsme za ni byli okamžitě potrestáni. Ale musím znovu zopakovat, že o výsledku celé série rozhodl čtvrtý a pátý zápas," uvedl Ton, který se ale nechtěl několik minut po vyřazení pouštět do podrobnějších analýz.
    
"Musím brat v potaz soupeře. Nechci říkat, že mu vyšlo všechno. Ale byl nesmírně kvalitní," pochválil Ton výkony brněnských hokejistů, kteří vyhráli poslední tři zápasy. "Dostali jsme se do situací, ve kterých jsme celou sezonu nebyli. Ze šesti zápasů jsme pětkrát prohrávali. Museli jsme jít do jiného hokeje," dodal.
    
V šatně Sparty vládlo po zápase ticho a velké zklamání. Hráči měli hlavy v dlaních a přehrávali si situace, které nezvládli. "Samozřejmě jsme takový výsledek nečekali. Chtěli jsme postoupit dál. Ale Kometa byla lepší a zaslouženě vyhrála," přiznal brankář Tomáš Pöpperle, podle nějž sice měla Sparta optický tlak, ale doplatila na chyby.
    
"První kritický bod jsme zvládli, když jsme urvali druhý zápas. Potom jsme ještě vyhráli v Brně a získali v sérii vedení 2:1. Jenže v dalším zápase najednou jako bychom nechtěli hrát a mysleli si, že série se vyhraje sama. Nezvládli jsme situaci, nakopli Kometu a už nestačili reagovat," dodal nejlepší brankář základní části extraligy.