Sparta využila toho, že Bestsport jakožto majitel a provozovatel O2 areny a Slavia ukončily přes platnou smlouvu do roku 2024 spolupráci, a sáhla k možnosti mít O2 arenu jako domovský stánek pro extraligové duely. Především kvůli tomu, že dlouhodobě řešila problémy v dosavadním působišti a případnou rekonstrukci haly na holešovickém Výstavišti, kde nadále zůstává sídlo klubu.

Jak dlouho v O2 areně Sparta setrvá, není dosud přesně konkretizované, mělo by však jít o dlouhodobou dohodu.

"Samotná nájemní smlouva bude teprve vznikat. Délka nájmu bude především záviset na plnění závazků z obou stran. Předpokládáme ale dobu delší než pět let," řekl ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Sparta tak je nyní pro moderní arénu, v níž se konalo i nedávné mistrovství světa, hlavním partnerem na poli sportu.

A případný postup Slavie zpět do extraligy by na tomto výsadním postavení nic nezměnil. Slavia by nejspíš musela hledat jinou variantu. "Naším dlouhodobým cílem je nabízet vhodnou kombinaci sportovního a kulturního programu. Pilířem našeho sportovního programu se stává Sparta. O2 arena bude ale nadále pokračovat i v zajišťování co nejatraktivnějšího kulturního programu, tedy dostatku zajímavých koncertů a show. Při existenci dvou hokejových týmů by bylo velmi obtížné tento komplexní cíl splnit," řekl Schaffer k možnosti společného působení obou celků v Libni.

O2 arena má v interiéru i exteriéru dostat sparťanský nádech, aby se v ní fanoušci a hráči cítili jako doma. Premiéra v novém prostředí čeká tradičního účastníka extraligy 28. srpna, kdy v rámci základní skupiny Ligy mistrů přivítá norský Storhamar.

Slavia hrávala v Edenu do roku 2004, kdy pro finále tuzemské nejvyšší soutěže sáhla k přesunu do nové O2 areny. Smlouvu o užívání pro domácí zápasy tehdy uzavřela na dvacet let. Obě strany se však záhy poté, co Slavia letos neuspěla v baráži a sestoupila, dohodly na jejím ukončení.