"Po zápase jsme si s tátou podali ruku, usmáli jsme se na sebe. Vážím si toho, protože moc hráčům se toto nepovede, to si uvědomuji. Byl to můj sen si s ním zahrát, tak jsem si zahrál aspoň proti němu. Ale mrzí mě, že jsme prohráli, protože mu nemůžu po zápase nic říct," řekl novinářům talentovaný Jakub Galvas.

"Během zápasu jsem tátu vnímal spíše v začátku, pak jsem se ponořil do hry a přestal jsem to nějak vnímat. Přece jen Třinec má hodně kvalitních hráčů," připojil člen české reprezentační osmnáctky, který v nejvyšší soutěži v této sezoně debutuje.

ČTĚTE TAKÉ: Třinec drží neporazitelnost, Kometa řádila, Pardubice mají první body

Unikátního setkání s otcem se dočkal při svém pátém startu v extralize. Lukáš Galvas hraje 21. sezonu a na kontě má bývalý hráč Vítkovic, Zlína a Karlových Varů 979 utkání. "Jsem rád, že jsem vyhrál. Jakub to má ještě všechno před sebou. Až skončím, ať vyhrává," smál se zadák Třince.

"Spíš jsem se staral o to, abychom dneska vyhráli, než bych sledoval Jakuba. Moc jsem si to během zápasu nepřipouštěl, hlavně jsem chtěl porazit Olomouc a nemyslet na to, že je to zápas mezi námi dvěma," podotkl Lukáš Galvas. "Na ledě jsme se moc nepotkali, možná tak dvě střídání. Mezi sebou ale ne. Jsme oba obránci, já se dostal jednou dvakrát k bráně, mladej asi taky. Bylo to dneska takové taktické, vyrovnané."

Lukáš Galvas z Třince.Zdroj: ČTK/Luděk Peřina

Bratr fandil tátovi, máma synovi

V rodině se přízeň oběma aktérům historického okamžiku domácí nejvyšší soutěže rozdělila na obě strany. "Brácha fandil tátovi, ten to dělá schválně, tak máma aspoň fandila mně," prozradil Jakub Galvas. Doma se už prý budou bavit spíše o tom, jak by se měl zlepšit.

"Mrzí mě to vyloučení před vyrovnávací branku, nechal jsem tam hokejku. Byl to velmi náročný a kvalitní zápas. Drželi jsme s Třincem tempo, škoda vyloučení ve druhé třetině a toho druhého gólu, protože byl celkem z ničeho. Mrzí nás, že jsme prohráli," řekl Jakub.

Podle olomouckého trenéra Zdeňka Venery se mladší z Galvasů musel vyrovnat před zápasem hlavně s nebývalou mediální pozorností. "Pro Kubu to bylo náročné, protože na tolik rozhovorů před utkáním určitě nebyl zvyklý. Pro mě je to jen ukázka toho, jak čas letí, protože jsem ve Zlíně trénoval Lukáše a nikdy jsem si nemyslel, že budu trénovat jeho syna," prohlásil Venera.