Hrdina večera? Jan Káňa zaznamenal hattrick a zařídil Kometě jistotu předkola play off.

"Bylo to hlavně o štěstí," řekl ke své třetí brance. "Cpal jsem puk před branku někomu na hokejku nebo na odraz. To se naštěstí podařilo a od brusle se puk odrazil za čáru," popsal Káňa vítěznou trefu, po které všichni hráči Komety naskákali na led a šťastného střelce radostně zasypali.

Ano - po výhře Liberce ve Vítkovicích věděli, že už jim předkolo play off nikdo nevezme.

"Před prodloužením svítily na kostce výsledky, takže jsme věděli, že Vítkovice prohrály. To byla pro nás ještě větší psychická vzpruha, chtěli jsme to rozhodnout co nejdřív," řekl Káňa, který vítěznou trefou v nastavení završil svůj první hattrick v extralize.

"Byl první snad od dorostu," pousmál se. "Jsem strašně šťastný, ale mnohem víc mě těší, že jsme tenhle zápas zvládli," doplnil Káňa po výhře 4:3.

Utkání bylo pro brněnské hokejisty po psychické stránce hodně náročné. V případě prohry by už postup nemuseli mít ve svých rukou. Hodně ambiciózní celek hrál pod hrozbou možné účasti pouze ve skupině o udržení.

"Věděli jsme, že si odsud musíme něco odvézt. Dvě třetiny nám nešly nohy, nemohli jsme se do toho dostat. Před třetí třetinou jsme si řekli, že nemáme co ztratit, že hrajeme o všechno. Zkusili jsme hrát vabank, všechno jsme cpali do branky a díkybohu to vyšlo," dodal čtyřiadvacetiletý útočník.

Kometa se v posledních zápasech nacházela v nezvyklé pozici, pro řadu hráčů byl boj o všechno novinkou. "V takové situaci jsou někteří hráči vůbec poprvé. Je to hodně těžké na hlavu. Ukázalo se ale, že touha po vítězství a play off tady je. Doufám, že teď z nás všechno spadne a bude to jen lepší," přál si Káňa.