Užil jste si děkovačku?
Bylo to fakt hezké! Akorát jsem na konci nevěděl, co se děje, když jsem musel skočit před fanoušky. (smích)

Čtěte také: Z extraligy do Německa. Brankář Vošvrda: Jde na mě i padesát střel. Paráda!

Dokázal jste si představit lepší premiéru?
Asi ne, byl to super zápas před fantastickými diváky! Je to ohromné vítězství, jsem šťastný, že jsme vyhráli. Blíží se konec sezony a každý zápas je hodně důležitý, každý bod je významný. A získat tři body? To je skvělé, protože soupeři se ve druhé třetině dařilo nás přehrávat. Je vidět, že také hrají o svůj život v play-off. Tenhle zápas byl taky klíčový, trochu jsme smazali ztrátu. Hráli tvrdě, ale my jsme asi dokázali trošku víc zatlačit. A fanoušci nám dali trochu energie navíc.

Jako správný Kanaďan jste se navíc trefil v mlýnici před brankou…
Bojovali jsme o puk v rohu, dokázali jsme si vyměnit pár přihrávek, zkusil jsem to tečovat do branky. Spoluhráči byli před brankou a vyšlo nám to. Celá lajna pracovala tvrdě.

Jak jste si v útoku sedl s Eberlem a Burianem?
Kluci hráli dobře. Sehráli jsme tam pár pěkných věcí, ale bude nějaký čas trvat, než se trochu utvoří taková ta chemie. Nikdy jsem s nimi nehrál, takže to chce nějakou chvilku. Jsou se mnou trpěliví, oba mluví anglicky, to mi pomáhá.

Co jste stihl poznat za dvě utkání v extralize?
Tým je skvělý. Starají se tady o mě hned od chvíle, kdy jsem přišel. Ještě jsem nebyl v Evropě a hodně pro mě znamená, že mi tady lidé pomáhají a snaží se,l abych se cítil příjemně. Extraliga je dobrá soutěž, je to rychlé, je tady spousta talentovaných hráčů a silných týmů. Byl jsem u dvou výher, doufám, že to bude pokračovat.

I v play-off?
Je parádní naskočit do týmu na vítězné vlně. Jsem tady, abych pomohl týmu do play-off, všichni se tam chtějí dostat, samozřejmě i fanoušci. Když se budeme dál takhle snažit, tak to můžeme zvládnout.

Nepřehlédněte: Zapíše se Sparta do historie? Kalous před finále LM: Šanci máme