"Rychle jsme vedli 2:0, což bychom už měli udržet. Pohlídat si to a hrát lépe z obrany, což se nám ale nepovedlo. Plzeň to poměrně lacinými góly, které jsme jim nabídli, otočila," řekl po zápase zklamaný Klimek.

Sám měl i další příležitosti. "Měl jsem další dvě podobné šance. Dal jsem ze čtyř dvě, rezervy tam jsou. Dva nula je ale poměrně solidní výsledek na to, abychom to udrželi," uvedl útočník, jenž má aktuálně na kontě 13 přesných zásahů.

Více než fakt, že nepřidal další gól, jej mrzela nedůsledná defenzivní hra. "Když jsme neproměnili další šance, tak jsme to měli alespoň vzadu zavřít. To se nám ale taky nepovedlo. Nezopakovali jsme výkon s Třincem, kdy jsme hráli výborně a nic jsme jim nenabídli. Dnes jsme si důsledně nehlídali hráče před brankou, kteří nám tam doráželi," litoval Klimek.

Ten nastoupil v elitní formaci místo nemocného kapitána Tomáše Rolinka. "V první třetině nám to chodilo, kluci mě párkrát našli před brankou a vypadalo to dobře. Škoda, že jsme gólů nepřidali více," řekl.

Klimek uznal, že Sparta hrála za stavu 2:0 příliš profesorsky. "Rychlé vedení nám asi paradoxně trochu uškodilo, hráli jsme lehkovážně. Asi jsme si mysleli, že jim to tam napadá samo, což se nestalo. I když šance tam byly," uvedl. Domácím podle něj také chyběl větší důraz v osobních soubojích. "Nedohrávali jsme je a je hokej nebolel. Možná i proto jsme prohráli," řekl Klimek.

Sparta do utkání nastoupila ve speciálních dresech na počest 111. výročí založení klubu, významnější zápas to ale kvůli tomu pro Pražany podle Klimka nebyl. "Tímhle se nesvazujeme. Měli jsme jiné pěkné dresy, což byla pro fanoušky změna, ale nám je víceméně jedno, co máme na sobě, když hrajeme," přiznal Klimek.

Neplánuje, že by si svůj netradiční dres sám koupil v aukci. "Já to přenechám jiným. Takový suvenýr z tohoto zápasu nepotřebuju," pousmál se.