Proti Slovanu si Kometa vylámala zuby především na nejnovější akvizici slovenského účastníka Kontinentální hokejové ligy, brankáři Marku Mazancovi. „Hráli jsme víc na puku a měli i víc střeleckých příležitostí, ale bohužel nás zradila koncovka. Zapříčinil to výborný výkon soupeřova gólmana, ale také jsme se málo tlačili před bránu. Je však pozitivní, že i přes dvoubrankovou ztrátu jsme se dokázali vrátit zpět do zápasu,“ zhodnotil zápas asistent brněnského kouče Kamil Pokorný.

Po devíti dnech se Kometa znovu utká s Jihlavou, kterou minulý týden převálcovala 5:1. Soupeř z Vysočiny navíc od té doby žádné další přípravné utkání neodehrál. „Jihlava přípravu směřuje spíš k tréninkům, zápasů moc nemá. Nevím, jestli to bude podobné jako minule, každé utkání je jiné a jediné, co mohu slíbit, je, že se bude hrát na kvalitním ledě,“ prohlásil Pokorný. „Myslím si, že přijedou ve stejné sestavě. Nechci říct, že jsme je minule přejeli, ale vyhráli jsme o dost,“ doplnil brněnský útočník Tomáš Havránek.

Kometa proti Slovanu.
Dočekal dotáhl dvěma góly manko. Kometa přesto poprvé v přípravě padla

Jeho proti Jihlavě doplní hned několik kamarádů. Jihomoravané totiž proti tradičnímu rivalovi vsadí především na mladou krev, před brněnskými fanoušky se ukážou i domácí mladíci, kteří minulý týden reprezentovali Českou republiku na letním Memoriálu Ivana Hlinky a vybojovali stříbrné medaile. „Na zápas s kluky z Memoriálu se těším hodně. Mezi sebou si dovolíme víc, jelikož se dobře známe. Před zkušenějšími hráči jsme přeci jen stále trochu zakřiknutí,“ líčil Havránek.

V Brně se tak představí hned pětice reprezentantů do osmnácti let. „Nastoupí kompletní útok jen bez Libora Zábranského, který je zraněný. Tým doplní ještě další mladíci, chceme vidět i ostatní kluky, aby si vyzkoušeli dospělý hokej a zažili domácí atmosféru. Od příštího týdne už chceme hrát v kompletní sestavě, ale záleží i na zdraví hráčů,“ podotkl Pokorný.

Ani poslední přípravu neabsolvuje veterán z NHL Martin Erat, kterého zatím na ledě viděli příznivci Komety pouze při loučení Martina Havláta s kariérou. Poprvé od zisku mistrovského titulu však nastoupí kanadský útočník Alexandre Mallet. „Už mi chyběli spoluhráči a město, nemohl jsem se dočkat, až se vrátím. Doma jsem trénoval a připravoval se na příchod svého dítěte,“ uvedl na klubovém webu vlasatý forvard.

Mladíci na Memoriálu Ivana Hlinky
Lukáš Dostál – 4 zápasy, 2,50 gólu na zápas, úspěšnost zásahů 91,87 %
Vojtěch Střondala – 5 zápasů, 2 góly a 3 asistence
Libor Zábranský ml. – 4 zápasy, 1 gól a 3 asistence
Karel Plášek – 5 zápasů, 1 gól a 2 asistence
Adam Gajarský – 5 zápasů, 1 gól a 2 asistence
Daniel Kowalczyk – 5 zápasů, 1 asistence

Memoriál Ivana Hlinky v Břeclavi.
Češi titul na Hlinkově Memoriálu neobhájili, ve finále podlehli Kanadě

PATRIK EL-TALABÁNI