Před zápasem oba soupeře dělily tři body, rozdíl je teď dvojnásobný a Pardubice se posunuly na osmé místo. Severočeši jsou předposlední.

Od začátku úvodní třetiny měli domácí více ze hry a už v první minutě měl šanci Somík, ale netrefil odkrytou branku. Skóre mohl otevřít i Bartek, ale neprosadil se stejně jako Semorád při oslabení svého týmu po vyloučení Radila. Do černého se trefil až ve 12. minutě při početní výhodě obránce Kindl, pro kterého to byl první gól v extralize.

Chomutov mohl vyrovnat při přesilovce po vyloučení Ďalogy a Růžička se v pardubické brance pořádně zapotil. Největší šance měli Frolík se Semanem. V závěru třetiny se hodně blýskalo před Kostúrem, když Krejčího útok roztáčel kolotoč kolem chomutovské branky, ale bez gólového efektu.

V úvodu druhé třetiny se Východočechům nepovedly dvě přesilovky, pohrdli i půlminutovou dvojnásobnou početní výhodou a Kostúra prakticky neohrozili. Ve 28. minutě se radovali z branky hosté, ale rozhodčí ji neuznali kvůli faul Treilleho.

Ke druhému gólu domácích ve 31. minutě pomohl chybný zákrok Kostúra, kterému vypadl kotouč z rukavice po střele Ďalogy a Buchtele ho snadno dopravil za brankovou čáru. V zápětí Pulpánovo vyloučení potrestal už po deseti vteřinách Krejčí, který tečoval Benákovu střelu, a do chomutovské branky nastoupil Řehoř. Pardubický tým byl i nadále aktivnější, chyběla jen lepší koncovka.

I ve třetí třetině byli hosté pod tlakem. Blízko dalšímu gólu byli Východočeši ve 49. minutě, ale Řehoř v posledním okamžiku zkrotil Bartekovu střelu. Trličíkův tým se ofenzivní hrou snažil utlumit snahu Pirátů zvrátit výsledek a dostat se do hry. V 54. minutě zafungovala spolupráce Hemského s Krejčím, který v přesilovce pět na tři zvýšil. A poté co v 57. minutě ošklivě fauloval Frolík domácího Noska, Krejčí znovu v početní převaze završil hattrick.

Pardubice - Chomutov 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branka a nahrávky: 12. Kindl (Benák, Bartek), 31. Buchtele (Ďaloga), 32. Krejčí (Benák, Kindl), 54. Krejčí (Hemský), 58. Krejčí (Bartek, Benák). Rozhodčí: Hribik, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:12, navíc Frolík (Chomutov) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 6143.

Pardubice: M. Růžička - Kindl, Píša, Benák, Ďaloga, V. Kočí, Gawryletz - Hemský, Krejčí, Somík - Bartek, T. Nosek, Starý - Radil, Kousal, Buchtele - Semorád, T. Zohorna, Nahodil. Trenéři: Trličík a Lubina.
Chomutov: Kostúr (od 32. Řehoř) - Palin, Pulpán, Rýgl, Jurčina, Pavlas, Mrázek, Bartejs, Szakál - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, Y. Treille - Seman, Sikora, Hromas - Důras, Lušňák, M. Procházka. Trenéři: Antonik a Mikšovic.