Kubalík zatím ve 44 zápasech nasázel do sítě soupeřů 27 branek a míří za obhajobou střelecké koruny. Už dokonce překonal maximum z minulé sezony, kdy vyhrál s 25 zásahy. Pohotový snajpr navíc vstřelil téměř čtvrtinu všech gólů Indiánů a také proto se modrobílí drží před koncem základní části na deváté příčce v pásmu předkola play-off.

Čtěte také: Čtrnáctiletý ruský hokejista zemřel po rvačce se spoluhráčem

Kdy jste se vrátil k tréninku?
Teprve v pondělí. Do soboty jsem ležel a nebylo to nic moc. První dva dny jsem měl teploty a další klasické příznaky. Bolely mě klouby a vůbec celé tělo. Teď už se cítím ale zase dobře, tak uvidíme.

Jak moc mrzela neúčast na Švédských hrách?
Hodně. Už v minulé sezoně jsem kvůli angíně přišel dvakrát o starty v nároďáku a teď se to opakovalo. Jen ležet a koukat na zápasy reprezentace z postele na náladě nepřidá. Co víc k tomu říct.

Ještě sedm zápasů a v extralize bude jasno. Zvyšuje vám to tep, jste natěšený?
Asi od obojího trochu. Psychicky je to sice náročné, protože v zápasech nám jde o hodně už pěkně dlouho, vlastně od loňského listopadu. Ale zase kvůli tomu přece hokej hrajeme. Zbývá sedm zápasů, tak doufám, že to zvládneme a místo v předkole play-off udržíme.

Máte spočítané, kolik bodů ze zbývajících zápasů vám účast zaručí?
Tím se nezabývám už proto, že propočítávání se nevyplácí. Důležitý je výsledek na ledě. Je sedm zápasů, a když sedmkrát vyhrajeme, tak budeme v play-off.

Nepřehlédněte: Kapitán Zábranský či hračička Plášek. Synové známých hokejistů vybojovali bronz

Jenže týmy v tabulce za Plzní ztrácejí jen minimálně. Desátá Boleslav bod, jedenáctý Zlín dva a dvanáctá Olomouc čtyři…
Jsme si vědomi, že to bude ještě těžké, ale nemůžeme se tím nechat svázat, ochromit. Teď se soustřeďujeme jen na středeční zápas s Mladou Boleslaví a chceme uspět.

Bude zítřejší souboj pro Plzeň hodně důležitý?
Jasně. V případě výhry bychom Boleslav odstrčili od sebe, přitlačili jí víc dolů a úspěch by nás povzbudil. Ale zbývající zápasy teď půjdou rychle po sobě a všechny už budou důležité.

Takže se vypjatostí vyrovnají utkáním v play-off?
Třeba ve středu jde o hodně nám i Boleslavi a dá se čekat urputné střetnutí plné agresivního hokeje i osobních soubojů. Věřím, že diváci si přijdou na své a my s jejich podporou Boleslav porazíme. Lehké to však nebude.

Jaký soupeř vás čeká?
Pohyblivý. Ne nadarmo si říkají Bruslaři, navíc mají v týmu řadu zkušených borců, třeba Klepiše a další. Ale jsme doma a bylo by super první zápas po pauze vyhrát za tři body.