"Už delší dobu se vědělo, že ve Slovanu nejspíš skončím. Ale byly tu ještě určité nesrovnalosti, které to trošičku natahovaly. Jsem rád, že už je vše vyřešeno a že jsem hráčem Bílých Tygrů. Jiná možnost ani nepřicházela v úvahu, už když jsem se bavil s agentem, říkal jsem mu, že až jednou skončím ve Slovanu, je pro mě jedinou variantou Liberec," řekl Bartovič.

Stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2012 odehrál v Liberci s krátkou přestávkou pět sezon. Rodák z Trenčína pod Ještěd přišel v roce 2007 a usadil se zde. "Naše děti jsou tu prakticky doma. Starší Adrien byl starý půl roku, když jsme se sem stěhovali, a mladší Alex se tu narodil, takže pro ně je už Liberec domovem. Oba synové za Tygry hrají, takže jsou teď rádi, že jsem také doma," podotkl Bartovič.

Parádní sezona

I díky tomu měl velmi dobrý přehled o výkonech týmu, který v minulé sezoně získal historický titul. "Se Slovanem jsme skončili už v únoru, takže jsem sledoval prakticky celé play off. Když jsem byl doma a měl jsem volno, šel jsem se na domácí zápasy podívat. Byla to pro kluky parádní sezona," pochválil současné spoluhráče.

Účastník čtyř světových šampionátů a olympijských her v Soči se nyní bude snažit pomoct Severočechům, aby na úspěšný rok navázali i v další sezoně. "Chceme ukázat, že to nebyla žádná náhoda, ale spíše tvrdá práce. Teď můžeme dokázat, že se vyplatila. Jsem tu teprve krátce, ale už nyní je vidět, že tu všichni opravdu makají na sto procent," podotkl Bartovič.

Zkušený útočník počítá s tím, že v Liberci uzavře hráčskou kariéru. Je mu totiž pětatřicet a podepsal tříletou smlouvu. "Věk člověk nezastaví. Co bude potom, to záleží na zdraví a výkonnosti. Ale po pravdě už nepřemýšlím o tom, že bych ještě měnil dres. Rád bych strávil zbytek kariéry v Liberci," dodal Bartovič.