Hlavně byl rád za mezinárodní konfrontaci. "Je to určitě lepší než hrát přátelák s nějakým týmem, který je tady někde za rohem," řekl čtyřiadvacetiletý brankář po čtvrtečním zápase.

Máte za sebou třetí výhru. Poprvé jste v Lize mistrů nastoupil po Jaroslavu Janusovi vy, jak jste střetnutí viděl?
Strašně jsem se na zápas těšil, hráli jsme s kvalitním soupeřem. S takovým týmem jsem si ještě nezachytal. Na druhou stranu mě mrzí, že jsem čtyřikrát inkasoval. Byl to zápas nahoru dolů. Jsem spokojený, že se nám podařilo vyhrát.

Čekal jste, že si takhle proti Grenoblu zachytáte?
Oni už se ukazovali na svém ledě v dobrém světle, tam nás podržel Jaro (Janus). Nemyslím si, že by měli Francouzi špatný mančaft. Byl to vesměs vyrovnaný hokej. Měli jsme pasáže, kde jsme je přehrávali, třeba v přesilovkách. Myslím, že nebyli vůbec špatným soupeřem.

S předstihem jste postoupili do vyřazovací fáze soutěže.
To je fajn. Uvidíme, koho nám pak nalosují do play off části Ligy mistrů.

Určitě je konfrontace v Lize mistrů lepší než hrát během léta přáteláky, že?
Za kabinu asi můžu říct, že určitě. Konkurence je jiná, je vidět, že i tempo je jiné než v klasickém přáteláku, když sem přijede hrát tým, který je tady někde za rohem. Tohle je mezinárodní konfrontace, hraje se na plné pecky. Je to pro nás dobrá prověrka.

Jak vy prožíváte souboj o brankářský post po Pavlu Francouzovi?
Snažím se chytat, co nejlépe to jde. Jaro Janus měl teď fazonu výbornou. Vycházíme spolu dobře, je to výborný kluk, moje šance třeba přijde. Budeme oba dělat všechno pro to, aby se týmu dařilo.

Mezi brankáři v Litvínově panuje dobrá atmosféra. Je to i díky trenérovi Zdeňkovi Orctovi?
Sedli jsme si i lidsky. Já jsem problémy s brankáři nikdy neměl. Jeden rok jste tedy zažil, že to moc nevycházelo, ale musím říct, že Litvínově jsme celá parta brankářů výborný kolektiv.