Premiéru na lavičce Mladé Boleslavi si odbyl nový asistent Boris Žabka, který po boku trenéra Františka Výborného nahradil ve středu odvolaného Mariana Jelínka.

Domácí začali aktivně a hned v úvodní minutě Hyka prověřil olomouckého brankáře Konráda. První velkou šanci měl ve čtvrté minutě hostující Skladaný, který zblízka nepřekonal Lukáše. Domácí se ubránili i ve dvou oslabeních při trestech Vampoly a Hyky. V 15. minutě se domácí už radovali, že Lenc protlačil puk do branky, ale videorozhodčí gól neuznal. Před pauzou neuspěl po přečíslení ani Žejdl.

Po 49 sekundách druhého dějství se dočkala Mladá Boleslav vedení. Za kruhy měl čas zamířit obránce Štich a střelou zápěstím překonal Konráda. Olomouc následně odolala při Rašnerově trestu, ale po vyloučeních Ondruška a Galvase nabídla domácím na 47 sekund dlouhou výhodu pěti proti třem a Bruslařský klub to dokonale potrestal.

Po 15 sekundách skóroval Musil, který dorážel po Klepišově střele. V pokračující přesilovce pěti proti čtyřem ještě zasáhl Konrád proti Urbanovi lapačkou, ale Lenc o chvilku později zamířil z mezikruží přesně.

Náskok Středočechů se ale začal rychle rozplývat. Ve 31. minutě využil šikovnou přihrávku Juraje Mikúše před branku Holec a za 117 vteřin se trefil od modré čáry Matai. Odpovědět se snažili Vampola a Lenc, ale ve 39. minutě se radovali opět hosté. Ranou od modré čáry vyrovnal při hře čtyř proti čtyřem Škůrek.

Hned v úvodu třetí třetiny mohl v oslabení při Kurkově vyloučení vrátit Mladé Boleslavi vedení Lenc, ale únik neproměnil. Olomouc se ubránila při pobytu Juraje Mikúše na trestné lavici. Hrálo se dlouho bez velkých šancí a zápas dospěl do prodloužení.

V nastavení se uvolnil Látal, vypálil za levým kruhem a prostřelil Konráda.


Hlasy trenérů po utkání 28. kola hokejové extraligy BK Mladá Boleslav - HC Olomouc:

František Výborný (Mladá Boleslav): "Dostali jsme se do tříbrankového vedení, ale hráči podlehli tomu, že si každý chce dát gól. Přestali myslet na obranu a soupeř nás potrestal, z naší strany tam byly individuální chyby. Olomouc rychle vyrovnala, já si cením toho, že jsme se ve třetí třetině zvedli a snažili se dát rozhodující gól. Olomouc je po dvou domácích výhrách sebevědomá, dávala hodně branek, z těch kluků to čišelo. Bylo jasné, že se soupeř nepodělá. Pro nás jsou dva body velmi cenné."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Myslím, že to byl vcelku vyrovnaný zápas. Střídaly se fáze, kdy měli navrch domácí, pak zase my. Až v posledních minutách jsme byli pasivnější. Boleslav tam hrála velice dobře, puk byl hodně u nás. Dělení bodů asi odpovídá. Pro nás jsou pozitivní dvě věci: jednak že vezeme bod, jednak že se nám ze stavu 0:3, kdy to morálně špatné mužstvo třeba vzdá, podařilo ještě srovnat a udělat z toho zápas."


BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:3 v prodl. (0:0, 3:3, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Štich (M. Látal), 28. Musil (Klepiš, Trončinský), 29. Lenc (Musil, Hyka), 62. M. Látal (Jan Hanzlík) - 31. Holec (J. Mikúš), 33. Matai (Burian), 39. Škůrek (Skladaný). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 2487.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Lukáš - Štich, Stříteský, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub - M. Látal, Vampola, Jonák - Hyka, Musil, Lenc - Žejdl, Urban, Orsava - Pospíšil, Klepiš, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, Matai, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, Holec, J. Mikúš - Strapáč, Ostřížek, Eberle - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.