„No jo, Jarda Jágr," špitali si při pohledu na nepřehlédnutelnou kladenskou osmašedesátku. Nakonec se však museli Středočeši, vedení hvězdným Jaromírem Jágrem, před Oceláři sklonit.

Do zápasu jste vstoupili skvěle. Ten váš otevírací gól byl výstavní…

Taky myslím, že to byl docela dobrý gól. Opravdu se mi to povedlo. Sám jsem byl překvapený, že ještě tohle dokážu… To je z těch palačinek (kovové puky, které jsou těžší než běžné – pozn. aut.), ze kterých mám rychlé a silné ruce.

Nakonec si ale z Třince nevezete ani bod. Kde byla chyba?

Byla škoda, že jsme nedokázali přidat druhý gól. Třinec vyrovnal, spadlo to 
z něho, a ještě do konce první třetiny šel do vedení 2:1. Pak přidal další dvě branky a nám v tu chvíli nezbývalo, než hrát vabank.

Hra na riziko se vám vyplatila. Dokázali jste snížit na 3:4 a v přesilovce měli několik dobrých šancí na vyrovnání…

Dokonce jsme nastřelili tyč, mohlo se to ještě přehoupnout na naší stranu, ale takový už je hokej. I když je pravda, že když tady jedete čtyři a půl hodiny, navíc po takové špatné cestě, chcete si nějaké body odvést. To se ale nepodařilo.

Každá porážka mrzí, navíc po takové „štrece", ale tragédii 
z toho asi dělat nebudete…

To ne. Tak bylo vyprodáno, diváci viděli dost gólů, které byly pěkné. Všechny totiž padly po individuálních akcích a následných střelách do horní části branky. Byly to nervy až do konce a divákům se musel hokej líbit. A o to tady jde. Naše pozitivum vidím v tom, že jsme bojovali až do konce.

Pojďme k výluce v NHL. Jaká je aktuální situace? Kdy se podle vás začne?

Když už teď obě strany konečně jednají a sedí u stejného stolu, tak by byly samy proti sobě, pokud by nedošly k dohodě. Pokud teď nenajdou společnou řeč, tak se to může táhnout další měsíc, měsíc a půl.