Alespoň bod zajistil nováčkovi soutěže slovenský reprezentační útočník Marcel Hossa, který ve třetí třetině vyrovnal na 2:2. Neúspěšnou sérii po utkání Hossa označil za ubíjející.

"Je to těžké zapomenout na takové zápasy. Když se prohraje o gól, člověk je naštvaný a prohru těžko snáší. Kolikrát je to horší, než když je to o čtyři (góly). Tyto vyrovnané zápasy navíc stojí hodně sil a my jich máme nyní několik v řadě," uvedl Hossa na webu Lva.

Jedenatřicetiletý útočník přitom poukázal na fakt, že pražský tým i přes současnou sérii nezdarů - prohrál šest z posledních sedmi duelů - není výrazně horší než soupeři. "Nedá se říci, že v zápasech taháme za kratší konec, ale nakonec se vždy raduje soupeř. Je to ubíjející. Ale takový je hokej, sezona je dlouhá, musíme se poučit z našich chyb a připravit se na další soupeře," podotkl Hossa.

Stříbrný medailista z letošního mistrovství světa, jenž působí v KHL od roku 2008, po posledním duelu ocenil i hru soupeře, jehož dres oblékají také čeští útočníci Petr Koukal a Tomáš Netík. "Musím přiznat, že se hodně zlepšili. Nižněkamsk nyní hraje nejlepší hokej za celou dobu, co jsem v KHL. Mají hodně šikovných hráčů a hrají dobrý hokej," uznal Hossa, který má za sebou angažmá v Dinamu Riga, Kazani a Spartaku Moskva.

Lva nyní čekají ještě dva zápasy na kluzištích soupeřů, ve středu se představí v Ufě a v pátek nastoupí proti CSKA Moskva. Hossa si dobře uvědomuje, že Pražany nečeká nic jednoduchého. "Budou to dle mého dva nejtěžší zápasy na tomto tripu. Oba týmy jsou kandidáti na titul, jak Ufa, tak CSKA. Čekám tak těžkou bitvu, podobnou poslednímu utkání," řekl hráč se zkušenostmi ze zámořské NHL.

Aby tým kouče Josefa Jandače uspěl, musejí podle Hossy všichni podat stoprocentní výkon a obětovat se pro mužstvo. "Jednotliví hráči si musejí sáhnout až na dno, je to o přístupu každého jednotlivce. Hráč si musí věřit, pokud se dostává do šancí, bude dobře. To ale neznamená, že má hrát individuálně, musí si uvědomit, že hrajeme jako tým a bojujeme za tým," dodal Hossa.