Nyní si Němec užije odpracovaný komfort v Pohořelicích u Brna. „Dům jsme si v podstatě stavěli sami, ve třech lidech. Takže jsem tahal cihly, míchal beton, usazoval bazén. Prošel jsem si vším možným," povídal rodák z České Lípy, jenž si jih Moravy oblíbil a načne v dresu Komety už šestou sezonu v řadě.

Prací prakticky zakončil část přípravy zaměřenou na kondici a sílu. 
„Ale na nějaké výsledky ve fyzických testech to nebude mít absolutně žádný vliv," smál se technický forvard.

Puk mu přeskakoval

Ve středu Němec se připojil k zahájení přípravy na ledě byť měli trénink povinný pouze hráči do šestadvaceti let. S hokejkou a pukem se ještě sžíval. „Vlastně jsem ani nezaregistroval, že mám puk na hokejce. Bude to chvíli trvat, ale to je klasika. Proto jdeme na led na konci července. Do sezony je ještě daleko, vypiluje se to," usmíval se.

Liberecký odchovanec byl v minulé sezoně nejproduktivnější hráč v kádru Komety. Zaznamenal šestnáct branek a 25 asistencí, přičemž jednu přidal v play off.

Po příchodech útočníků Martina Erata, Marka Kvapila a Martina Zaťoviče mu v tabulce týmové produktivity přibudou konkurenti. „Nikdo nemá nic jistého, což je jedině dobře. V kabině to podle mě neudělá negativní atmosféru, ale naopak správnou konkurenci a chuť poprat se o flek v kádru. Letos budou zase ty největší cíle vzhledem k tomu, jak kádr vypadá," hlásil Němec.

Mimo Kometu posiloval z ruské KHL například i Třinec a další kluby. „Je blbost se stresovat jmény, která proti nám nastoupí. Každopádně kvalita extraligy se zase zvýšila," dodal.