V polovině zápasu signalizovali sudí trest domácího hráče, ale po opakovaném záběru na kostce trest odvolali. „Přece nepoškodí mužstvo, jen protože si něco vymyslí," říká brněnský útočník Vojtěch Němec, který asistoval u druhé branky Brna.

Čím to, že tentokrát jste oproti duelu s Libercem udrželi tříbrankový náskok?
Liberec hrál hlavně doma. Nechci snižovat kvalitu Chomutova, ale Liberec hraje stejný hokej jako loni a vyplácí se mu to. Navíc jejich hráči byli v laufu, protože vyhráli jedenáct zápasů v řadě.

Před druhou brankou jste využil zaváhání chomutovského gólmana Laca při rozehrávce za bránou. Tušil jste, kam puk pošle?
Snažil se mě zmást, že kotouč rozehraje forhendem. Doufal jsem, že se mě pokusí vopláchout a hrát jej za sebe. Kdyby rozehrál dopředu, tak bych akorát projel jak trubka. Takhle mi puk trefil do klacku. Díky bohu si Záťa (Martin Zaťovič – pozn. red.) výborně najel a trefil se do prázdné.

Máte z takové přihrávky větší radost než z gólu?
Jsem hlavně rád, že se nám podařilo vyhrát. Nezáleží, kdo ten bod udělá. Letos máme tak silnou ofenzivu, že může vstřelit branku třeba Pepík, Franta i Jarda. (smích)

V první třetině sudí signalizovali vyloučení na vaší straně, ale po pohledu na opakovaný záběr na kostce svůj verdikt odvolali. Co si o tom myslíte?
Jsme jen lidé a chybu může udělat každý. Když ji však dokáže rozhodčí napravit, tak lze jen zatleskat. Přece nepoškodí mužstvo, jen protože si něco vymyslí. Když pak viděl, že faul nebyl, tak je normální, že rozhodnutí změnil.

PATRIK EL-TALABÁNI