"Jen je škoda, že jsme dnes neurvali ještě jeden. To by bylo vynikající. Musíme si ale uvědomit, že byla předtím (reprezentační) pauza a ze začátku jsme se do toho těžko dostávali," řekl Novotný po porážce 2:3 v prodloužení.

Lev předtím porazil Jekatěrinburg 3:2 v prodloužení, Chanty Mansijsk 2:1 a Omsk 3:2 po samostatných nájezdech. "Myslím si, že jsme vykročili správnou nohou. Teď nás čeká další trip, který bude taky hodně důležitý. Jak ale říkám, s body z domácích zápasů jsme spokojeni," uvedl mistr světa z roku 2010.

Pražané dokázali jen jednou vyhrát v normální hrací době, Novotný to ale za nic hrozného nepovažuje. "Všichni si to odmakali. Hraje se obden, což je hodně těžké. Prodloužení nám taky vzala nějaké síly," řekl kapitán Lva, který v minulosti v Astaně působil.

I proto byl pro něj souboj s Barysem prestižní. "Mám tam hodně kamarádů, znám lidi ve vedení. Měl jsem to tam rád," přiznal Novotný, jenž v Astaně odehrál dvě sezony. "Od té doby se tým trošku změnil, nebývali jsme takhle nahoře. Hlavně mají nového trenéra, Fina. Poprvé od té doby, co je Barys v KHL, to není Rus nebo Kazach. Určitě mají jiný systém a funguje jim to," uznal třicetiletý centr.

Lev nyní čeká série čtyř zápasů venku proti stejným soupeřům, s nimiž hrál doma. "S tím se nedá nic dělat. Nemůžeme koukat na to, s kým hrajeme. Zápasů je hodně, takže ani nemáte čas přemýšlet, proti komu hrajete," podotkl Novotný. Počítá s tím, že duely budou opět vyrovnané. "Věřím, že je zvládneme," dodal.