Vracíte se do klubu v krizové situaci?
Loni jsme se hrabali ve stejných problémech. Vždy, když se mužstvu nedaří, tak je situace vážná. Neklesám na mysli. Věřím novým trenérům, ale i klukům v kabině, že v těch výkonech je něco, na čem se dá stavět. A že se z toho jsou schopni vzpamatovat.

Věříte, že se klub vyhne sestupu z nejvyšší soutěže?

To si nepřeje nikdo, primátor o tom nechce ani mluvit. Věřím tomu, že jsme schopni soutěž zachránit a že hůře nebude. Musíme se odrazit nahoru.

Proč padla volba právě na trenéra Miloše Holaně?

Říkám, že je to krizový scénář, ale zároveň jsem zvažoval nějakou dlouhodobou koncepci. Je to stále perspektivní trenér s dlouholetou zkušeností trénování dospělých. Dalším jeho plusem je jeho jazyková vybavenost. Máme v týmu čtyři anglicky mluvící hráče, v tomto bude komunikace jednodušší. Do budoucna by se mohl další zahraniční hokejista objevit. S Milošem jsem měl několik pohovorů a působil na mě dojmem, že má velkou chuť a je nabitý energií. To mužstvo momentálně potřebuje. Trenéra, který jim nalije sebevědomí a euforii do žil. Věřím, že jeho dravost bude doplňovat rozvážnost Pavla Marka společně s Otou Janeckým. A že se jim povede vytáhnout mužstvo z krize. Tým potřebuje určitým způsobem srovnat a dostat i určitý herní řád.

O setrvání Pavla Rohlíka v klubu jste neuvažovali?

Zvažovali jsme to dlouho. Byla to především otázka jednání, které vedl pan primátor s Pavlem Rohlíkem. Došli jsme k závěru, že za dané situace neuvažujeme o jakémkoliv jeho angažování.

Také čtěte: Zemětřesení v Pardubicích: Rohlíka střídá Salfický, trenérem je Holaň

Původně se hovořilo o tom, že by měl zůstat asistent Michal Mikeska…

Jak běžel čas, tak jsme hledali koncepčnější řešení a přehodnotili situaci. Michal se vrátí zpět k mládeži, do budoucna s ním počítáme. Doufám, že v klubu zůstane a bude pracovat pro nás. Loni to potkalo Richarda Krále s Markem Zadinou. Ale věřím, že všichni jsou pracovití a stále mohou být spojeni s budoucností pardubického hokeje.

Co si slibujete od Otakara Janeckého?
Ota Janecký mi nabídl pomoc, kterou jsem uvítal. S jeho zkušenostmi má týmu co dát. Na jednoho trenéra je to moře práce, na dva kupa práce, na tři trenéry to snad bude akorát.

V čem vidíte největší přínos návratu Pavla Marka?
Na podobné pozici dělal roky. Má nepřeberné množství kontaktů i přehled o hráčích. Spoléhám, že mi pomůže, vždy to bude o nějaké dohodě. Nejsem vševědoucí a netvrdím, že všechno znám. Jeho sem beru i právě kvůli jeho přehledu. Budeme společně s trenéry vybírat vhodné typy hráčů a doplňovat tým i do budoucích let. Nebudu házet zodpovědnost na Pavla Marka. To, co se udělá, si beru na starost já.

Kdy se dají očekávat změny v hráčském kádru?

Jsou to spojené nádoby společně s ekonomikou. Uvidíme, jaké možnosti budou momentálně na trhu. Netvrdím, že tento týden, ale do 31. ledna určitě chceme nějaké změny provést.

S někým se rozloučíte?

Je to těžké, protože sezona může být dlouhá a budeme potřebovat co nejširší kádr.

Úterní trénink již povedou noví trenéři?

Když proběhne veškerá legislativa se stávajícími trenéry, tak bych chtěl, aby již od úterý vedla tým nová trojice.

Budete mít speciální motivační proslov v kabině?
Určitě dojde na představení trenérů. Hráčům osobně sdělím, jak vidím současnou situaci já. Ostatní je na trenérech, aby tým převzali a probudili ho.