„Má to být dokonce i v televizi," potvrdil Deníku jeho o rok starší bratr a bývalý zlínský zadák Martin Hamrlík. „Dalo se čekat, že to ukončí. Už nechtěl nikde jinde jít. Byl zvyklý na určitý herní level i cestování. Už by se tady trápil," poznamenal na adresu svého mladšího sourozence, který v NHL v dresu Tampy Bay, Edmontonu Oilers, New Yorku, Calgary Flames, Montreal Canadiens, Washingtonu Capitals a New Yorku Rangers nastoupil k 1395 zápasům v nejlepší soutěži na světě.

Zlínský rodák Hamrlík působil naposledy v New York Rangers, kam zamířil v březnu z Washingtonu. Dalšího zaměstnavatele už nenašel. Následuje svého o rok staršího bratra Martina, jenž skončil s hokejem v dresu Zlína v dubnu po prohraném finále extraligy s Plzní.

Hamrlík působil v NHL od roku 1992, kdy si ho na draftu jako první českou jedničku v historii vybrala Tampa Bay. Poté nastupoval za Edmonton, New York Islanders, Calgary, Montreal, Washington a nakonec Rangers.
V základní části NHL odehrál 1395 zápasů, což byl po minulé sezoně český rekord. V tomto ročníku už ho nicméně překonal Jaromír Jágr, jenž stále v kariéře pokračuje. Hamrlík nasbíral 638 bodů za 155 branek a 483 asistencí. V play off přidal 113 zápasů a 41 bodů (3+38).

V dresu české reprezentace se obránce s ofenzivními schopnostmi představil na dvou světových šampionátech a dvou olympijských hrách. V Naganu 1998 se podílel na historickém českém zlatu.