"Bude to trochu jiný soupeř než Rusko a Slovensko, se kterými jsme už hráli," řekl Petr po úterním tréninku. "Doufám, že zlepšíme ofenzivní část hry, hodně jsme na to zaměřili trénink. Základ je samozřejmě defenzivní práce, což se nám daří, ale bez útoku to také nejde," podotkl Petr.

Čeští hráči zatím na turnaji vstřelili jen tři góly, ze hry se však prosadili jen dvakrát proti Slovensku. Se sbornou, s níž prohráli 1:2 po nájezdech, se totiž v normální hrací době prosadil Michael Špaček z trestného střílení. "Hodně jsme se na tréninku věnovali tlaku do brány," uvedl útočník Filip Chlapík.

Na ofenzivní činnost bude zaměřená i večerní porada. "Probereme statistiku z dosavadního průběhu turnaje. Ukážeme si, z jakých prostor mužstva střílí, náš tým si evidentně vybírá ta místa, odkud padá nejméně gólů. Zápas sice na oko vypadá dobře, držíme se na puku, ale z rohu se těžko ohrožuje branka soupeře," podotkl kouč Petr.

Nedostatků jsou si vědomi i samotní hráči. "Málo se tlačíme do brány, nejsme příliš agresivní a nestojíme před brankářem, což je na této úrovni potřeba," uvedl Kaše.

Bělorusové zatím na šampionátu prohráli 0:6 s domácím Finskem, 2:4 se Slovenskem a pak i s Ruskem 1:4, což je odsoudilo k poslední příčce ve skupině a tím pádem k boji o udržení.

"Určitě to bude kvalitní soupeř, nesmíme ho podcenit. Pokusíme se na ně nastoupit agresivně, ještě uvidíme, co si řekneme na poradě," řekl Chlapík, jenž dosud nastupoval s Kašem a Lakatošem ve druhé útočné formaci.

Stejně jako v zápase proti Slovensku se Češi budou muset obejít bez obránce Alexe Rašnera a útočníka Pavla Zachy, kteří mají od prvního duelu s Rusy zdravotní problémy.

Utkání začíná ve 13 hodin.