Třeba český mladík David Pastrňák, který minulý týden po několikaměsíčním handrkování konečně podškrábl smlouvu s Bostonem, si v nové sezoně přijde na příjemných osm milionů dolarů (včetně podpisového bonusu), tedy asi 185 milionů korun. „Hned jsem si koupil kuře teryiaki s rýží a osm dolarů je tak pryč,“ smál se Pastrňák po příletu na přípravný kemp Bostonu.

Kuřat si teď ze své gáže může dopřát celé hromady, stejně jako vybranějších lahůdek. I když ale Pastrňákův příjem na někoho může působit jako až hříšně monstrózní, na největší boháče v NHL havířovský rodák nemá. V aktuální sezoně uzavírá v pořadí nejlépe placených ledových gladiátorů čtvrtou desítku.

David Pastrňák
Pastrňák podepsal. Za šest let si v Bostonu vydělá skoro 900 milionů

I zmíněná gastronomická reakce usměvavého snajpra svědčí o tom, že pohádkový kontrakt s ním nezamával. „Je samozřejmě krásné podepsat takovou smlouvu, ale pro mě tím nic nekončí. Naopak je to motivace dál se zlepšovat,“ uvědomuje si Pastrňák.

Z krajanů je před ním Jakub Voráček, který si stejně jako v minulé sezoně přijde na rovných 10 milionů dolarů. To z ryšavého útočníka Philadelphie udělalo vůbec nejlépe placeného českého sportovce, předstihl i fotbalistu Petra Čecha.

Ryan Hollweg z Plzně.
Mohl přijít o nohu, prokázal ale srdce bojovníka. Hollweg se vrací na led

A kdo si za velkou louží vydělá vůbec nejvíc? Chicagské duo Patrick Kane a Jonathan Toews inkasuje za sezonu 2017/2018 shodně 13,8 milionu dolarů. Za rok je ovšem v čele žebříčku vystřídá mladinký kanadský idol Connor McDavid, jemuž začne platit megakontrakt s Edmontonem i s bonusy dostane 15 milionů dolarů ročně.

Zdá se vám to hodně? Pak vězte, že nejzářivější hvězdy basketbalové NBA či baseballové MLB berou víc než dvojnásobek.

InfografikaZdroj: Deník

Martin Straka
Víme, co umíme, ale chce to dobře začít, říká před extraligou Martin Straka