Jenže nakonec stejně slavili hosté a kapitán plzeňského týmu musel skousnout porážku 2:5. Bez obalu říkal, že šlo o nejhorší výkon hokejové Škodovky v sezoně.

„Od druhé třetiny bylo špatně úplně všechno. Nic nám nešlo. Přitom první třetinu jsme odehráli slušně, vedli jsme o gól, ale pak přišel zvrat a my jsme se už do zápasu nedokázali vrátit," říkal zkušený forvard, který svou kariéru nastartoval před lety právě v Olomouci. Tehdy extraligu strašilo útočné trio Kratěna, Broš, Tomajko.

Dokážete si vysvětlit, proč se po první třetině plzeňská hra tak zhoršila?
Sám se na to ptám, co se o první pauze stalo, ale odpověď jsem nenašel. Na začátku druhé třetiny jsme ubránili zbytek oslabení, to nám však nepomohlo. Záhy jsme inkasovali druhý gól a pokračovali ve špatném výkonu.

Třetí gól jste si dali smolně sami, Hanáci se dostali do vedení, ale pořád bylo dost času s tím něco udělat. Jenže nepřišel ani náznak zlepšení.
My jsme ale chtěli něco změnit, snažili jsme se, jenže to prostě nešlo. Byla to křeč a nevycházelo nám vůbec nic. Ani třetí třetinu jsme nechtěli odklouzat a jenom zápas dohrát, my jsme s tím chtěli něco udělat, ale prostě jsme si nezasloužili vyhrát.

Podepsala se na tom nějak delší pauza od posledního utkání, zaviněná odložením pátečního utkání Plzně v Liberci?
Ne, to si nemyslím. Věděli jsme, co chceme hrát, a také jsme to v první třetině plnili. Ale potom jako bychom zůstali v šatně.

Nemohlo svou roli sehrát podcenění Olomouce, která do neděle nezískala u soupeře ani bod?
My ale nejsme v situaci, abychom mohli někoho podceňovat.

V úvodní třetině jste měli herní převahu, ale nechyběl vám větší hlad po gólech?
Ono se proti Olomouci hraje těžko. Dobře brání střední pásmo. Když už se přes něj člověk prodere, tak ho čeká další obranný val před jejich brankou.

Předtím jste dvakrát jasně vyhráli a zdálo se, že jste překonali trápení z úvodu soutěže. Co v tomhle ohledu znamená nedělní porážka?
Že jsme spadli zase zpátky dolů a budeme se z toho muset vyhrabat. Nikdo jiný to za nás neudělá. Šanci máme už v úterý (dnes) v Pardubicích.