"Je to jeden z nejhezčích momentů v životě. To je samozřejmé," konstatoval Voráček.

Kladenský rodák, jemuž bude v srpnu 26 let, byl oporou týmu v uplynulých sezonách a všichni začali řešit jeho budoucnost. Možná i někteří konkurenti. A proto vedení klubu sáhlo k vylepšení smlouvy (od příštího roku).

Voráček tak po finanční stránce vyrovná Claude Girouxe, kanadskou hvězdu Philadelphie.

A jen tak mimochodem, bude suverénně nejlépe placeným českým hokejistou v NHL. Jaromír Jágr si v dobách největší slávy přišel v zámoří na více než 11 milionů dolarů, před odchodem do Ruska to bylo podobné: tehdy "68" pobírala zhruba 8 milionů dolarů.

"Dozvěděl jsem se to, když jsem hrál golf. Nevyšlo mi pak několik patů," usmál se Voráček. "Ale vážně, je skvělé být součástí týmu minimálně na dalších osm let. Doufám, že s Philly jednou dosáhneme na Stanley Cup," uvedl člen prvního All Star týmu minulé sezony.

Kapitán české reprezentace na letošním MS přiznal, že s vedením klubu našel řeč brzy.

"Jsem rád, že jsme se dohodli tak rychle. Už se nemusím soustředit na nic jiného než na dobrý trénink a tréninkový kemp. Je to pro mě dobrá zpráva, ale na druhou stranu se v mé přípravě nic nemění, jak se připravuju na sezonu," prohlásila opora Flyers.

Věří, že on i tým se budou nadále zlepšovat. "Nevidím důvod, proč bychom se nezlepšovali, když se zlepšujeme každou sezonu. Chceme s Claudem Girouxem zůstat na stejné úrovni každý zápas a pomoci týmu do play off. V minulé sezoně nás deset patnáct zápasů, v nichž jsme nebyli produktivní, stálo postup. Musíme hrát stejně všech 82 zápasů," uvedl Voráček.