Odchod Polanského je zřejmě definitivní tečkou za roztržkou mezi třineckým útočníkem a koučem Kýhosem. Čtyřiatřicetiletý centr si poté, co ho trenér nenominoval na zápasy proti Vítkovicím a Pardubicím, postěžoval na nedostatek prostoru ve hře a obvinil Kýhose, že ho opomíjí z osobních důvodů. To kouč odmítl.

"Zůstat v kabině pod panem Kýhosem nemůžu. Nemám agenta, a proto jsme se dohodli s Honzou Peterkem, že mi najde něco v extralize. Chtěl bych se omluvit klubu za vzniklou situaci a zároveň poděkovat vedení za korektní jednání, za dlouhodobou podporu a za to, že mi umožnili řešení, které nespálí za naší spoluprací mosty," uvedl Polanský v tiskové zprávě.

Aféru odnesl i manažer Marek

Aféru nejprve odnesl odvoláním generální ředitel a sportovní manažer Pavel Marek. Teď klub oznámil, že si nové angažmá pro zbytek sezony hledá i Polanský. V Třinci má ale dále platnou smlouvu, takže se v dresu Ocelářů znovu může objevit.

"Momentálně sázím opravdu na jiné hráče. Jirka se rozhodl vyřešit svou situaci, jak se rozhodl, a pro mě je to nyní už uzavřená záležitost, kterou dál vyřizuje pan Peterek," řekl Kýhos.

Brněnský rodák Polanský do Třince přišel z Komety ještě v juniorském věku a v klubu působí od roku 1998. Za A-tým odehrál přes 700 extraligových utkání a dlouhodobě patří k jeho nejproduktivnějším hráčům.

TAKÉ ČTĚTE: Polanský nese přesun na tribunu těžce: Myslím, že to je v osobní rovině