"Dost jsem trénoval a cítil jsem se dobře, takže jsem se do zápasu těšil. Jen jsem neměl chytat. Honza ale onemocněl, takže jsem naskočil," řekl Pöpperle po zápase. "Je lepší to vědět dopředu, ale nějak jsme to neřešil. Poslední dny jsem se cítil dobře, takže jsem šel do zápasu v pohodě," uvedl.

Celé utkání absolvoval Pöpperle naposledy 23. října. Shodou okolností také proti Středočechům, kteří doma vyhráli po nájezdech. Vítězný duel si připsal o pět dní dříve. "Samozřejmě, že jsem rád, že jsme vyhráli. Pomůže mi to. Kdybychom zase prohráli, tak se v tom člověk zase začne babrat," přiznal.

Skutečnost, že přišel o post jedničky, bral s nadhledem. "Neřešil jsem to. Honza odchytal dobré zápasy a měl důvěru trenéra. Já jsem trénoval, připravoval se a věděl jsem, že se do branky zase dostanu," podotkl Pöpperle, jenž dostal šanci už minulý týden v pátek v Třinci, ale po třech inkasovaných gólech se ještě v průběhu duelu vrátil zpět na střídačku. "Pochyby jsem neměl. Věděl jsem, že se to otočí a zase srovná," řekl jedenatřicetiletý gólman.

Nejlepší zákrok si dnes připsal ve 27. minutě, kdy v přesilové hře zakončoval prakticky do prázdné branky Hyka, Pöpperle však skvělým zákrokem hokejkou dokázal puk vyrazit do bezpečí. "Ani jsem nevěděl, že jsem to takhle chytil. Viděl jsem to až ze záznamu na kostce. To je o štěstí… Trefil mi hokejku," uvedl Pöpperle. "Samozřejmě, že to vypadá hezky, ale je to náhoda," přiznal.

O devět minut později již zlikvidoval další šanci soupeře zcela vědomě. Do samostatného nájezdu se dostal Richard Jarůšek, Pöpperle však nejlepšího střelce soupeře vychytal. "Hodil mi tam ramena, ale neodjel jsem a zůstal jsem tam nohou. Jak byl blízko, už to nemohl zvednout," řekl Pöpperle, jenž si tak dnes mohl užít i ovací fanoušků. "Podporují nás každý zápas, i nás gólmany. Je to příjemné," dodal Pöpperle.