Přiměl vás k přestupu asistent kouče Kamil Pokorný, kterého znáte z Třebíče?
Známe se dlouhou, trénoval mě asi pět let. Ale nevím, jestli jsem přišel na jeho slovo. Dva dny po baráži mi zavolali z Komety a řekli, že mají zájem. Přijel jsem si popovídat s Liborem Zábranským. Všechno bylo pozitivní, byl jsem nadšený. Tři dny po tom, co jsme spolu mluvili, jsem podepsal smlouvu. Seběhlo se to opravdu rychle.

Měl jste i jiné nabídky?
Ano, ozvaly se dva týmy z extraligy, ale rozhodoval jsem se víceméně mezi Pardubicemi a Kometou. Zvolil jsem takto a jsem za to teď rád.

Nečekaná odměna za dopis. Zábranský přivezl malému chlapci pohár.
Nečekaná odměna za dopis. Zábranský přivezl malému chlapci pohár

Rozhodoval i fakt, že je zde hodně odchovanců Třebíče, kde jste také začínal s hokejem?
Byl to určitě jeden z důvodů. Jednak to jsou hráči, kteří se narodili v Třebíči, druhak ti, co se mnou v ní hráli – Marek Čiliak, Honza Káňa. Šlo o další pozitivní věc.

Přišel jste se podívat v Třebíči, když přivezli odchovanci mistrovský pohár?
Byli jsme na dovolené po baráži. Potřebovali jsme si s partnerkou trochu odpočinout. Viděl jsem jen nějaké fotky. Bavil jsem se pak jen s Tomášem Vondráčkem. Přestupoval do Pardubic, takže jsme to spolu konzultovali a vzájemně si radili.

Vyhnul jste se tedy nejistotě, když jste přišel do kabiny?
V prostorách jsem tápal hodně, ale mezi kluky vůbec. Spoustu jich znám. Hned jako prvního jsem potkal Hynka Zohornu, který hrál loni chvilku v Pardubicích, a taky Doda (Martin Dočekal – pozn. red.). Žádný problém s tím nebyl.

Na halu však máte dobré vzpomínky…
Je to tak, v roce 2012 jsme tady vyhráli s Pardubicemi extraligu. Jenže poslední dobou, když jsme přijeli do Brna, často jsme tady prohrávali. Takže na druhou stranu zas tak dobré vzpomínky na halu nemám. (úsměv)

Ilustrační foto.
Kometa startuje letní dřinu a vymění tenisky za brusle

Jak prožíváte letní přípravu?
Vždycky se na ni hrozně těším, stejně jako každý hokejista. (smích) V uvozovkách je to nutné zlo. V dnešní době se ale zase příprava posunula jiným směrem, i když si pořád třeba člověk najde něco, co nemusí.

Co je pro vás v přípravě nejméně oblíbené?
Na mé postavě je asi docela vidět, že nerad zvedám činky.

Hned v úvodu přípravy budete chodit dvakrát týdně na led, zažil jste to někde?
Zatím ne. Ale minulý rok v Pardubicích jsme se s klukama domluvili, zaplatili si led a pár si nás jelo o víkendu zahrát. Občas jsme na ledě byli, ale slyšel jsem, že naše příprava teď bude spíš o bruslení a ne o tom, že si zahrajeme hokej.

Pohled trenéraLUKÁŠ NAHODIL
· 2016/2017 – Pardubice: 67 duelů – 40 bodů (23 gólů + 17 asistencí)
„V letošním pardubickém marastu vyčníval. Znám ho z Třebíče, kde jsem ho pět let trénoval. Je to konstruktivní hráč, chytrý hokejista. Po rozhovoru s Liborem Zábranským se rozhodl, že chce jít do Komety. Jsme za to rádi.“
asistent kouče Kamil Pokorný