Od zvláštního zpravodaje Deníku

Jde mu o hodně. Zaseknul dráp na sedmém místě, vlčáci za ním ale skřípají zuby. Postupovou osmičku pro play off musí české zvíře uhájit na „tripu". 

Doněck a Minsk mají jenom o bod méně, Atlant Mytišči je zpátky o tři. „Musíme udělat play off, chceme postoupit," hlásí generální manažer Lva Normunds Sejejs.

Hodně napoví první zastávka v lotyšské metropoli, kam letadlo s hokejovým nákladem dosedlo včera večer. Výhra přinese klid. Porážka? Radši nemyslet…

Podle posledního trojzápasu se bude posuzovat celá sezona. Chceme navázat na šňůru tří vítězství, co jsme měli před reprezentační pauzou," plánuje kouč Václav Sýkora.

Lev se sice může drbat za uchem, že o postup do play off musí bojovat už jenom venku, dobrou zprávou ale je to, že los mu celkem nahrává. 

Riga i Spartak prodaly své opory

Dinamo Riga je nejhorším týmem v konferenci, Spartak Moskva trůní hned nad ním. I kdyby se oba celky přetrhly, o titul si nezahrají. „Rozdaly své zkušené hráče a sezonu dohrávají s mladíky. Ti se budou chtít vytáhnout, snaží se urvat místo na další sezonu. To je možná ještě nebezpečnější, než kdyby tam zůstal původní kádr," varuje generální manažer Lva.

Riga i Spartak rozjely před koncem přestupního termínu výprodej. Z lotyšského týmu zmizeli například Kanaďané Alexandre Giroux i Mathieu Carle, veterán Aleksandrs Niživijs zamířil právě do Lva. „Zápas v Rize beru úplně normálně," odmítá nějaké napětí Normunds Sejejs, který před příchodem do Lva působil právě v lotyšské metropoli.

„Riga má teď v týmu hodně juniorů. Sezona se jí nepovedla, ale čekají ji poslední tři zápasy doma a Dinamo se bude snažit před svými diváky vytáhnout. Nemyslím, že by nás mělo čekat něco snadného. Máme ale kádr na to, aby tam vyhrál," vyhlíží úspěch Sejejs.

Lvu by mohl pomoci Slovan

Nedělní bitva v Doněcku, kde působí Češi Václav Nedorost, Lukáš Kašpar a obránce Jan Kolář, může být bonbonkem, kde půjde o všechno. Vítěz vezme všechno, poražený bude jenom vztekle bušit hlavou do zdi.

Klidně může být ale všechno jinak…

Lvu by tentokrát mohl výrazně pomoci bratislavský Slovan. Pokud se mu v pátek povede ukrajinský celek „sestřelit" a český tým udrží v prvních dvou zápasech stoprocentní bilanci, bude Doněck bez šance Lva předstihnout.

Generální manažer Lva Normunds Sejejs včera oslavil pětačtyřicáté narozeniny a dárek si vybral dopředu . „Nechci, aby mi někdo něco kupoval. Největší radost mi udělají tři body z Rigy," usmál se.