Pucher spolu s bývalým centrem Jaromíra Jágra z dob angažmá ve Washingtonu Capitals v NHL tvoří v EBEL výjimku, další hokejisté v soutěži jsou minimálně o čtyři roky mladší. „I starší hráči mají v týmech svoji úlohu. Rozhodně tady nejsou na okrasu," uvedl znojemský trenér Jiří Režnar.

V tabulce čtvrté Bolzano svůj věkový průměr díky příchodu borce s 437 starty v NHL zvýšilo, na Orly to ale ještě nestačí – i tak jsou s průměrem 27,35 roku nejstarší z dvanácti účastníků. Navrch je jejich kádr i nejvyšší a nejtěžší. „Ani jsem to netušil. Každopádně bychom toho měli začít víc využívat, což se týká i mě. Chce to v nějaké části zápasu přitvrdit, ať se soupeř začne víc cukat," nabádal útočník devátého celku tabulky Radek Číp.

Orli měří v průměru lehce přes 185 centimetrů a váží 88 kilogramů. „Podíl na tom mají hlavně velcí obránci. Pokud plní, co mají, máme před brankou pořádek a funguje to," liboval si Režnar. Číp patří mezi urostlejší útočníky Orlů a s deseti kanadskými body je i nejproduktivnější hráč týmu. „I když jsme nejvyšší a nejtěžší, pořád jsme hodně dobře bruslící tým. A to je dost nebezpečná kombinace. Věřím, že to časem ukážeme," zmínil.

Průměr zvedá hlavně Lakos

Veškeré průměry zvedá robustní zadák Andre Lakos s 201 centimetry a 108 kilogramy. Při jeho střelbě od modré čáry chodí útočníci před branku soupeře s bezbřehou vírou, že puk je netrefí. „Když se do toho opře jakýkoli bek od nás, je to rána. Nemůžeme mít strach. Když někdo šikovně stojí před brankářem, jsou z toho góly nebo šance," potvrdil čtyřiadvacetiletý Číp.

Ne vždy mají však obři na ledě výhodu. Třeba při atakování soupeřů. „Když zvednou ruce, vypadá to, že už je mají vysoko. Záleží, jak zákroky posoudí rozhodčí. Menší hráči to mají v tomto snazší," uznal Režnar, jehož tým se po duelu v Bolzanu porve o další body v neděli od půl šesté večer v Lublani.

Parametry týmů v EBEL lize:Průměrná výška:
1. Znojmo – 185,15 cm
2. Lublaň – 184,97 cm
3. Bolzano – 184,68 cm
Průměrná váha:
1. Znojmo – 88 kg
2. Bolzano – 87,68 kg
3. Lublaň – 87,2 kg
Průměrný věk:
1. Znojmo – 27,35 let
2. Bolzano – 27,09 let
3. Salcburk – 26,59 let