Podle listu Sport Express se vedení SKA usneslo na Říhově odvolání bezprostředně po zápase, v němž Petrohrad i díky gólu útočníka Petra Průchy dokázal obrátit skóre ze stavu 0:2 po dvou třetinách. Jeden ze šéfů klubu Alexandr Medveděv a generální manažer Alexej Kasatonov poté vydali prohlášení, v němž vyjádřili svou nespokojenost s prací trenérského štábu. Dočasným koučem byl jmenován Michail Kravec.

Říha serveru sportbox.ru řekl, že ho odvolání nepřekvapilo. "Věřte mi, nebyl to pro mě šok. Očekával jsem to a v jistých okamžicích jsem si to i přál," uvedl český trenér. "Stejně si ale myslím, že vedení SKA udělalo chybu. Měli být trpělivější. Ale jak říkám, čekal jsem, že k tomu dojde," dodal Říha, jenž se nyní chystá domů a těší se na oslavu prosincových 54. narozenin v rodinném kruhu.

Říha převzal Petrohrad před minulou sezonou po krajanovi Václavu Sýkorovi. V letošním play off vypadl s ambiciózním týmem v semifinále s pozdějším šampionem Dynamem Moskva, nicméně dostal od vedení klubu důvěru i pro další ročník. Ve 28 zápasech v ročníku vyšli jeho svěřenci pouze šestkrát bodově naprázdno a se 61 body vedou tabulku celé KHL o skóre před Dynamem Moskva.

Říha trénuje v Rusku nepřetržitě od roku 2007. Vedl Spartak Moskva, Chimik Voskresensk i jeho nástupce Atlant Mytišči. V české extralize získal dvakrát stříbrné medaile s Pardubicemi, stál i na lavičce Sparty Praha a Karlových Varů. Se Slovanem Bratislava triumfoval dvakrát ve slovenské extralize.