Poprvé nastoupil doma proti Zlínu. V dalším utkání s Plzní naskočil od druhé třetiny po odstoupení Petra Sýkory. A hned přidal bonus. Devatenáctiletý útočník Miroslav Rohlík vstřelil při svém druhém extraligovém startu premiérovou branku. „Vůbec jsem nečekal, že bych hned ve druhém zápase mohl dát gól. Je to báječný pocit," uvedl Rohlík.

Diváky upoutal ve čtvrté útočné formaci svým aktivním pohybem. Ten je jeho předností i vzhledem k výšce. Miroslav Rohlík měří pouze 167 centimetrů, nikoho menšího na extraligových soupiskách jednotlivých týmů nenajdete. Rodák z Chrudimi to ovšem nebere jako nevýhodu. „Nikdy jsem s výškou neměl problém. Vždy jsem se ji snažil nahradit rychlostí a bojovností," potvrzuje útočník Rohlík.

Něco podobného od něj očekávají právě i pardubičtí trenéři. „Hlavně máme dělat na ledě bordel a vybojovat útočné pásmo," popisuje úkoly čtvrté lajny a ke své pozici výstižně dodává: „Moje silná stránka určitě není někoho dohrávat."

Shodné jen příjmení

Do sestavy ho zařadil současný trenér Dynama a zároveň generální manažer Pavel Rohlík. Vedl ho již v juniorech, ale žádný příbuzenský vztah mezi nimi není. Spekulace se pochopitelně dostaly i k mladému útočníkovi. „Já si to moc neberu, protože vím, že to rozhodně není o mně. Na našem webu se už psalo, že máme jen stejné příjmení," poznamenal hráč Rohlík.

Před časem prohlásil, že nesní o kariéře v NHL, ale o tom, jak bude nastupovat za Pardubice. „Mým vzorem není nikdo z NHL, ale Pardubák Petr Koukal," dodal.

V Pardubicích je od svých deseti let, od té doby zároveň chodil na extraligové zápasy. Teď udělal první krůček k tomu, aby tribuny Tipsport areny v budoucnu sledovaly jeho. Tři starty za sebou, puk na památku premiérové trefy mu již taky nikdo nevezme. Další šanci určitě dostane.

V juniorské extralize stihl Miroslav Rohlík v letošní sezoně odehrát 13 zápasů, v nichž vstřelil pět branek a na dalších pět přihrál.

ČTĚTE TAKÉ: Rohlík ven? Ať na mě lidé řvou, jdu si svou cestou, říká šéf Pardubic