"Odehráli jsme super zápas a dělali super věci. Bojovali jsme a vše plnili, pak ta výhra přijde," řekl Robert Sabolič, jeden z klíčových strůjců vítězství Pražanů. "Liberec je super tým, ale když my hrajeme super zápas, je těžké nás porazit," dodal.

Sedmadvacetiletý slovinský forvard se na cenném vítězství podílel celkem třemi body za dvě gólové trefy a jednu asistenci. Vedle posledního gólu do prázdné branky při liberecké power play, který byl pověstným posledním hřebíčkem do rakve libereckých naději na zvrat, se blýskl v důležitých okamžicích.

Nejprve předložil puk Michalu Čajkovskému před gólem na 1:1, jež Spartu dostal do hry. V úvodu druhé části pak prokázal odolnost a naznačil i dobrou fotbalovou techniku, když si přikopl puk pohotově na hůl a zařídil vedení 2:1.

"Hodně ty situace trénujeme, protože mnohdy nejsme tak dobří před bránou a nedáváme góly důrazem z předbrankového prostoru. Spíše se snažíme to vykombinovat do prázdné. Bylo super, že jsme právě takové góly dali," pochvaloval si Sabolič.

Se spoluhráči tak odčinili poslední porážku 1:3 z ledu posledního Litvínova. "Tam jsme nebojovali a nebruslili tak, jak jsme bojovali dneska. Také jsme lépe bruslili, bylo to jiné," porovnával Sabolič.

Podruhé za sebou si sparťané mohli užívat podporu více než 10 tisíc fanoušků v hledišti O2 areny, kam fandové nacházejí cestu postupně v čím dál větším počtu. "Fanoušci byli skvělí. Moc nám pomohli. Celému týmu to dá velký příděl energie navíc a hraje se pak rozhodně lépe před tolika diváky," uzavřel Sabolič.